Andreea Marin, dezvăluiri despre relația cu copiii adoptați la distanță: „Acum nu mai păstrăm legătura”

Andreea Marin a vorbit despre adopția celor doi copii pe care a făcut-o în urmă cu mulți ani și motivul pentru care nu mai păstrează legătura cu aceștia.

Andreea Marin, dezvăluiri despre relația cu copiii adoptați la distanță: "Acum nu mai păstrăm legătura"

Andreea Marin a adoptat la distanță doi copii acum ceva ani, însă nu a menținut legătura cu ei și a explicat și motivele acestei decizii. În cadrul emisiunii online „Fresh by Unica”, fosta prezentatoare TV a fost sinceră și a vorbit deschis despre adopția la distanță a celor doi copii, unul dintre ei cunoscându-l chiar în China. Vedeta a explicat în detaliu ce presupune, de fapt, această formă de adopție.

Dincolo de proiectele sale profesionale, vedeta s-a implicat activ în organizațiile caritabile, fiind Ambasadoare Națională UNICEF în România. Andreea Marin a făcut foarte multe donații de-a lungul timpului și și-a dorit mereu să ajute cât de mult se poate.

Andreea Marin a vorbit despre adopția copiilor de la distanță

Astfel, dincolo de ajutorul financiar oferit copiilor aflați în dificultate, Andreea Marin a și adoptat un băiețel din China și o fetiță din Kenya. Forma de adopție a fost una la distanță și a explicat ce anume presupune procedura.

„Acum îți dai seama că sunt oameni mari, era cu mult timp în urmă. Acum nu mai păstrăm legătura, sunt niște reguli ale adopției la distanță și întotdeauna puteai să ții legătura, în China am și fost, l-am și întâlnit pe băiețel, numai prin intermediul forului, fundației în cazul acesta, care îți facilita acest lucru. Te lăsa să îi ajuți, dar nu să, și e bine că se întâmplă așa, profiți deja de legătura cu acest copil. De fapt, tu ajutai prin donațiile tale să construiești o comunitate. Nu ajutai doar copilul în cauză, pentru că fondurile pe care noi le trimiteam, atâția părinți adoptivi, între ghilimele, din lumea largă, se adunau într-o pușculiță mare, și ei construiau întreaga comunitate. Adică, le făceau toalete, latrine odinioară, le reconstruiau sau construiau școala, ajutau întreaga comunitate să crească. Practic, dacă toată comunitatea crește, nu sunt inegalități mari între ei și au șanse să se dezvolte împreună și, mai ales, șansa la educație, care înseamnă clar deschidere către lumea largă”, a spus Andreea Marin, potrivit unica.ro.

Vedeta a mers mai departe cu discuția pe această temă și a spus că totul a fost planificat foarte bine astfel încât să poată ajuta de la distanță. Copiii nu primeau direct banii, ci erau sprijiniți de o fundație care se ocupa de îngrijirea lor.

„Așa era sistemul gândit și e foarte bine că era așa. Pentru că dacă tu l-ai fi ajutat numai pe acel copil s-ar fi creat inegalități. (…) Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă ei primeau direct banii în mână de la tine, de la X, de la Y?! Nu se alegea mare lucru, pe când acea fundație, spre care noi direcționam acești bani, făcea un plan de dezvoltare și, cu ajutoare din toată lumea, planul de dezvoltare pentru întreaga comunitate era cu adevărat o șansă. Creșteau ca familii, se ajutau între ei, înțelegeau cu toții aceleași lucruri, aveau parte și de o educație odată cu dezvoltarea infrastructurii, exact așa cum trebuie să crească, în mod sănătos”, a adăugat Andreea Marin.

Citește și:
Gwyneth Paltrow a câștigat procesul privind accidentul de schi

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people