Actrițele Lori Loughlin și Felicity Huffman sunt acuzate de fraudarea examenelor de admitere la facultate

Lori Loghlin din „Full House" și Felicity Huffman din „Desperate Housewives" se numără printre persoanele acuzate de fraudarea examenului de admitere la facultate.

Actrițele Lori Loughlin și Felicity Huffman sunt acuzate de fraudarea examenelor de admitere la facultate

Lori Loughlin și Felicity Huffman au fost acuzate de înșelătorie, care a constat în facilitarea copiatului la examene precum SAT sau ACT și mituirea administratorilor facultății și antrenorilor pentru a recruta atleți. Lori și Felicity au fost acuzate de conspirație pentru a comite fraudă.

Potrivit plângerii depuse, copiatul a fost facilitat în unele cazuri de înlocuirea studenților, iar în altele de înmânarea răspunsurilor în timpul examenelor sau corectarea răspunsurilor după ce examenele au fost predate. „În multe instanțe, studenții care au dat examenul nici nu știau că părinții lor au apelat la aceste variante de copiat”, potrivit FBI. „Persoanele incluse în plângere erau trei organizatori, doi administratori ACT/SAT, nouă antrenori de la școli de elită, un supraveghetor și 33 de părinți.”

Potrivit plângerii, Felicity a plătit un doctor cu 15.000$ pentru a da examenul în locul fiicei sale. Soțul ei, William H. Macy, apare de asemenea în declarație, însă fără a-i fi scris numele. Acesta nu a fost acuzat, potrivit documentelor obținute de Buzzfeed.

Actriței Felicity Huffman i-a fost spus că fiica ei va da examenul într-un centru de testare controlat. Organizatorul va aranja apoi ca un supraveghetor special să administreze testarea și să corecteze răspunsurile fără ca fiica ei să știe acest lucru. Actrița ar fi fost implicată într-o situație similară în luna octombrie a anului trecut, vrând să facă același lucru și pentru fiica ei cea mică, însă nu a reușit, conform unei conversații obținute de FBI.

Lori Loughlin și soțul ei, Mossimo Giannulli, sunt acuzați că au plătit 500.000 de dolari pentru ca fiicele lor să fie recrutate de echipa USC și să le fie garantată admiterea în școală. Printre ceilalți părinți acuzați se numără și directorii unor companii publice și private și un cunoscut designer de modă.

„Nu ar trebui să existe admiteri separate în facultăți pentru cei bogați și voi adăuga că nu va exista un alt sistem criminal judiciar, de asemenea. Pentru fiecare student admis prin fraudă, au fost respinși studenți cu adevărat talentați”, a declarat avocatul Andrew Lelling.

Se pare că cel din spatele întregii afaceri este un bărbat pe nume William Singer, care consilia liceenii în vederea admiterilor la facultăți prestigioase. Încă din 2011, Singer era plătit de părinți cu sume între 250.000 și 400.000 de dolari pentru a le garanta copiilor intrarea la facultăți precum Yale, Georgetown, Stanford, USC, University of Texas și Wake Forest. 

Citește și:
Angelina Jolie este logodită cu un miliardar britanic?

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people