Salt (film)

Angelina Jolie detine rolul titular din Salt, un action- thriller contemporan produs de Columbia Pictures.

Salt (film)

Ca ofiter operativ al CIA, Evelyn Salt (Jolie) a depus un juramant ca-si va face datoria si-si va sluji tara. Loialitatea ei va fi pusa la grea incercare atunci cand un dezertor rus, fugit la americani, o acuza ca ar fi spion rus. Salt fuge, incercand sa scape de urmaritori cu ajutorul abilitatilor ei si al anilor de experienta ca agent de operatiuni speciale. Eforturile lui Salt de a-si dovedi nevinovatia nu fac decat sa atraga si mai multe suspiciuni privind motivatia ei. In timp ce vanatoarea continua, urmarind sa dezvaluie secretele din spatele identitatii ei, intrebarea esentiala ramane: "Cine e Salt?"

Thriller-ul de spionaj Salt, cu Angelina Jolie in rolul principal, a inceput de la un comentariu facut de Jolie cu cativa ani in urma. “Eram la o intalnire cu Amy Pascal (co-presedinta Sony Pictures) acum cativa ani si in timpul conversatiei noastre a mentionat ca studiourile ei se pregateau pentru un nou film cu James Bond,” rememoreaza Jolie. “Eu am spus in gluma, ‘Eu vreau sa fiu Bond!’ Asta a devenit gluma noastra secreta, dar mai tarziu, ea a descoperit scenariul pentru filmul actual.”

Scenaristul Kurt Wimmer concepuse rolul lui Salt ca pe un rol masculin. Scenariul original a fost preluat de producatorul Sunil Perkash, care l-a prezentat apoi producatorului Lorenzo di Bonaventura si lui Amy Pascal de la Sony, care la randul lor, l-au cooptat pe regizorul Phillip Noyce. Ca toate proiectele cinematografice, scenariul a suferit mai multe modificari, dar schimbarea dramatica a fost adusa de realizatori, care s-au gandit sa-i dea rolul lui Jolie, actrita laureata a premiului Academiei si una dintre putinele actrite care ar putea juca rolul principal intr-un film de actiune. In acest fel, “Edwin Salt” a devenit “Evelyn Salt.” “Aveam un scenariu inteligent, pe care-l adoram cu totii, aveam un personaj complex si fascinant, asa incat ideea ca Angelina sa joace acest rol nici nu mai putea fi pusa la indoiala,” spune Perkash. “E o actrita incredibila care aduce acestui personaj multa adancime si profunzime."

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle