Biutiful (film)

Biutiful (film)

Biutiful, in regia lui Alejandro González Iñárritu, este povestea de dragoste dintre un tata si fiul sau.

Filmul spune povestea lui Uxbal (Javier Bardem), un tata singur, care afla ca are cancer in faza terminala, un om plin de conflicte, care incearca sa impace rolul de tata cu dragostea, spiritualitatea, sentimentul de vina si mortalitatea, in mijlocul lumii interlope periculoase din Barcelona.

Uxbal isi duce viata de zi cu zi in afara limitelor, iar sacrificiile sale pentru copii nu cunosc margini. La fel ca si viata insasi, Biutiful este o poveste circulara, care se sfarseste unde incepe.

Biutiful a fost prezentat in competitia oficiala a editiei 2010 a Festivalului International de Film de la Cannes, filmul fiind inscris in competitia pentru Palme d’Or. Filmul a avut premiera mondiala in cadrul festivalului, pe 17 mai 2010. La aceeasi editie a prestigiosului eveniment, Javier Bardem a primit premiul pentru cel mai bun actor.

De asemenea, Biutiful a primit doua nominalizari la cea da-a 83-a editie a premiilor Oscar, la categoriile „cel mai bun film intr-o limba straina” si “cel mai bun actor intr-un rol principal” (Javier Bardem).
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle