Acvila legiunii a IX-a (film)

Acvila legiunii a IX-a (film)

In anul Domnului 140, Imperiul Roman se intinde tocmai pina in Britania, dar influenta sa e zadarnicita de triburile rebele din Caledonia (Scotia zilelor noastre), care tin sub control nordul indepartat. Marcus Aquila (Channing Tatum) ajunge in Britania hotarit sa repare reputatia tatalui sau, Flavius Aquila. In urma cu 20 de ani, Legiunea a Noua, formata din 5000 de oameni si comandata de Flavius, marsaluia spre nord prin Caledonia, purtind emblema lor de aur, Vulturul Acvilei a IX-a.

Acestia nu s-au mai intors niciodata; Legiunea, dar si Acvila s-au evaporat in ceturi. Furios, Imparatul roman Hadrian a poruncit sa se ridice un zid care sa izoleze regiunea, zidul devenind, astfel, granita cea mai de nord a Imperiului Roman – frontiera lumii asa cum era ea cunoscuta atunci.

Marcus se afla la comanda unui mic fort din sud-vest, cind isi conduce trupele spre victorie in timpul unui asediu. E onorat de Roma pentru curajul dovedit, dar e lasat la vatra din cauza ranilor prea numeroase, asa ca Marcus sufera acum in convalescenta, demoralizat, in vila unchiului sau Aquila (Donald Sutherland), tot un fost militar.

Dupa o lupta de gladiatori, Marcus salveaza viata unui tinar briton, iar unchiul sau, Aquila, il cumpara ca sa-i fie sclav lui Marcus. Acesta e Esca (Jamie Bell), si uraste tot ce e roman; cu toate acestea, Esca jura sa se supuna celui care l-a salvat de la moarte.

Cind aude ca emblema pe care o purta tatal sau a fost vazuta intr-un templu tribal din nordul indepartat, Marcus porneste impreuna cu Esca inspre Zidul lui Hadrian. Dar muntii din Caledonia sint salbatici si periculosi, iar Marcus nu se poate orienta decit cu ajutorul sclavului sau pentru a putea traversa regiunea. Cind in drum le iese fostul soldat roman Guern (Mark Strong), Marcus isi da seama ca misterul disparitiei tatalui sau s-ar putea sa aiba legatura cu secretul identitatii si loialitatii sclavului sau, un secret care incepe sa devina apasator cind cei doi se intilnesc cu temutul print al poporului-foca (Tahar Rahim).
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle