Vreți să vă căsătoriți? Acum sunt situații de criză, dar în viitor vă fac viața mai ușoară

Unele situații de criză în cuplu nu sunt neapărat un semn rău! Vă ajută să stabiliți limite, să vă negociați relația și să stabiliți un cadru confortabil pentru amândoi.

Vreți să vă căsătoriți? Acum sunt situații de criză, dar în viitor vă fac viața mai ușoară

Când ne gândim la situații de criză în cuplu automat ne gândim la certuri monstruoase și acele subiecte care în mod cert vor duce la despărțire. Lucrurile nu trebuie neapărat să stea așa. Momente dificile vor apărea mereu de-a lungul relației, iar dacă știm să le gestionăm, să le abordăm cu respect, înțelegere, bunăvoință, în final cuplul va fi unul foarte puternic și sudat. Echipă înseamnă inclusiv să găsim împreună căi de rezolvare atunci când este greu. Iar acest antrenament din situațiile de criză îmbunătățește comunicarea și elimină din drumul iubirii acele pietre de încercare care, dacă nu sunt eliminate, pot pune piedici în mod recurent.

Punctul cel mai de jos…

… din punct de vedere personal pentru unul dintre voi sau ambii. Dacă te gândești la ceva serios, în minte încolțește și ideea de căsătorie care presupune noțiunea de la bine și la rău. La bine este ușor, facil de gestionat, frumos. La rău însă nu toată lumea face față, iar implicațiile nu sunt nicicum drăguțe. Poate că ți-ai pierdut serviciul, pe cineva din familie, te-ai îmbolnăvit. Când vă vedeți reciproc într-un asemenea moment foarte greu cu tot ce implică el, nu dați bir cu fugiții ci vă susțineți, relația dintre voi devine și mai puternică.

Certuri aprinse

Pe parcursul relației au fost situații care v-au stârnit furia, dezamăgirea, tristețea, teama. Dar din teama de a nu-l pierde pe celălalt confruntarea a fost evitată. Aici lucrurile vor veni din spate, cu dobândă. Căci conflictele nerezolvate le fac pe următoarele mai intense. Iar un cuplu care nu știe să-și gestioneze certurile este unul fragil și expus. Prin urmare, ajută ca înainte de căsătorie să ai câteva conflicte sănătoase, tocmai pentru a învăța să vă autoreglați, singuri dar și în cuplu.

Monstrul geloziei

El trebuie băgat în cușcă. Cum faceți asta? Abordând deschis ce înseamnă pentru fiecare înșelat. Doar ieșitul la cafea cu cineva? Discuțiile online? Sărut? Numai sexul se înscrie la a înșela? Apoi, ce vă deranjează când unul dintre voi interacționează cu persoane de sex opus. Ce înseamnă pentru voi a fi securizat în relație, ce presupune asta.

Temele sensibile

Cuplurile nu se ceartă doar pe cine a uitat să pună capacul pastei de dinți. Ci și pe elemente care țin de gospodărirea casei, gestionarea finanțelor, libertatea și spațiul personal, relația cu propriii părinți, prieteni. Viziunile religioase și politice, homofobia, cariera de multe ori sunt surse pentru discuții intense. Dacă pentru unele aspecte nu prea există loc de negociere și funcționează ca element decisiv în continuarea sau nu a relației, altele se pot ajusta.

Citește și:
Tipuri de bărbați cu care e foarte greu să ai o relație pe termen lung

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle