Vedete care au fost date în judecată de paparazzi și implicate în procese costisitoare

Statutul de celebritate și de persoană publică vine și cu o serie de responsabilități și reguli pe care le trebuie să le respecți, iar vedetele de mai jos le-au încălcat.

Sunt destule vedete care nu au fost ocolite de momentele tensionate pe care le-au avut cu paparazzi din cauză că le invadează viața privată. Unele celebrități au fost implicate în probleme serioase și date în judecată de fotografi pentru sume impresionante, în cele mai multe dintre situații pentru că au făcut publice imagini realizate de ei, dar fără a le cere înainte acordul.

1. Britney Spears

Britney Spears a cunoscut de la o vârstă fragedă o celebritate uriașă, iar la începutul și mijlocul anilor 2000 era constant urmărită de paparazzi. În ziua în care artistei i s-a refuzat temporar dreptul de a-și vedea cei doi copii, numeroși fotografi au așteptat-o într-o parcare din Beverly Hills, în anul 2007. Ricardo Mendoza, care lucra la acea vreme pentru site-ul TMZ, a dat-o în judecată pentru mai bine de 200.000 de dolari în urma unui incident în care acesta a fost accidentat la picior de către Spears, care se afla la volanul mașinii sale Mercedes.

2. Jennifer Lopez

În octombrie 2019, Jennifer Lopez a fost dată în judecată pentru 150.000 de dolari de către Splash News și Picture Agency după ce a postat pe Instagram o fotografie în care se ține de mână cu fostul ei logodnic, Alex Rodriguez, în timp ce se plimbă în New York. Agenția de știri a susținut că „fotografia este creativă, distinctivă şi valoroasă” și că a fost preluată fără a cere înainte permisiunea pentru a putea fi publicată, încălcând astfel drepturile de autor.

3. Kim Kardashian

Fotograful Saeed Bolden a dat-o în judecată pe Kim Kardashian în 2020, după ce vedeta a publicat pe Instagram, în octombrie 2018, o imagine cu ea și Kanye West, pe care Bolden a susținut că a realizat-o el. Fotografia a strâns peste 2,2 milioane de aprecieri, însă Kim Kardashian nu i-a cerut acordul fotografului pentru a publica acea imagine și a încălcat drepturile de autor reproducând-o și difuzând-o public.

4. Justin Bieber

Într-o situație similară s-a regăsit și Justin Bieber. În martie 2019, artistul a avut probleme legale după ce a distribuit o fotografie pe Instagram în care se afla într-o mașină împreună cu prietenul său, Rich Wilkerson, dar care era realizată de către altcineva, și anume fotograful Roberto Barbera. Acesta a intentat un proces împotriva cântărețului pentru „reproducerea neautorizată și afișarea publică” a unei fotografii protejate prin drepturi de autor, după cum informează E! News.

5. Dua Lipa

În 2019, în timp ce aștepta îmbarcarea în avion, Dua Lipa a fost fotografiată de paparazzi. La câteva zile după, cântăreața a postat imaginea fără a solicita înainte permisiunea persoanei care a realizat-o și a preluat-o în mod intenționat. Acest lucru a făcut-o pe artistă să fie implicată într-un proces de 150.000 de dolari. Compania care deține drepturile de autor asupra acelei fotografii, Integral Images, a transmis chiar că artista ar fi profitat de pe urma imaginilor și ar fi câștigat din punct de vedere financiar.

6. Emily Ratajkowski

În 2019, Emily Ratajkowski a împărtășit pe Instagram o imagine în care se ascunde de paparazzi și ține în față un buchet de flori. Robert O’Neil, cel care a realizat fotografia, a susținut că nu i-au fost respectate drepturile de autor asupra imaginii în cauză și a dat în judecată modelul pentru 150.000 de dolari. Procesul a fost soluționat doi ani mai târziu pentru o sumă care nu a fost dezvăluită.

7. Naomi Watts

Naomi Watss a fost dusă în fața tribunalului federal și dată în judecată pentru 150.000 de dolari în 2021 de către Banjo McLachlan. Actrița a fost acuzată că a încălcat drepturile de autor după ce a publicat două fotografii cu ea făcute de către McLachlan. Banjo McLachlan realizează fotografii cu diverse celebrități, iar ulterior vinde respectivele imagini. A susținut că-și protejează drepturile de autor pentru munca sa.

8. 50 Cent

În 2017, 50 Cent a fost dat în judecată după ce a postat pe social media o fotografie cu el, realizată de Christopher Pasatieri. El a precizat că profilul de Instagram al artistului este monetizat, acest lucru fiind făcut și în cazul imaginii respective.

9. Jennifer Hudson

Fotograful Fernando Ramales a dat-o în judecată pe Jennifer Hudson, dar și pe compania ei la tribunalul federal din Manhattan pentru 175.000 de dolari. Actrița a distribuit o fotografie fără a-i oferi credit fotografului sau vreo compensație financiară.

10. Sam Worthington

În cazul lui Sam Worthington, situația a fost diferită. Când se plimba în 2014 împreună cu soția lui, Lara Bingle, aceasta a țipat la fotograful Sheng Li, care îi urmărea, cerându-i să nu o mai înregistreze. Actorul l-a lovit pe fotograf, explicând că acesta a devenit agresiv față de partenera lui. Sheng Li a intentat un proces de 10 milioane de dolari care a fost soluționat în afara instanței.

Citește și:
10 vedete care au vorbit despre experiențele mai puțin plăcute pe care le-au avut la întâlniri romantice

Foto: Profimedia, Hepta, Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle