VEDERE deASUPRA LUMII – Un nou proiect expozitional la Galleron!

In perioada 12 decembrie 2011-12 februarie 2012, Synchro Art va invita la Grand Café Galleron, din strada Nicolae Golescu, numarul 18A (in spatele Ateneului Roman), la expozitia de grafica VEDERE deASUPRA LUMII semnata de Gabriel Manolescu.

VEDERE deASUPRA LUMII - Un nou proiect expozitional la Galleron!

Desenele lui Gabriel Manolescu par a avea ca materie prima rigoarea liniilor, pe care creaturile sale fantastice, paradoxal, o contrazic si o confirma, in acelasi timp.

De altfel, de la proiectarea de masini si utilaje, la designul de interior si amenajari spectaculoase, parcursul profesional al lui Gabriel Manolescu a reflectat preocuparea sa pentru rigoare si imaginatie, implinita, constant, in pasiunea pentru grafica.

Lucrarile lui de grafica alb-negru sau color – prezente, de-a lungul anilor, in diferite expozitii de grup din tara si din strainatate, numeroase dintre ele gasindu-se azi in colectii particulare din Romania, Belgia, Franta, Portugalia, Germania sau Statele Unite – sunt tot atatea proiecte in care “produsul”, fie el o floare, o pasare, un balon, un peisaj, un chip, ori un oras halucinant vazut din cer, functioneaza. Privesti si iti este clar ca, desi nebunesti, ireale, toate sunt palpabile, pe toate le simti respirand, deplasandu-se, mirosind, luminand, zburand.

Si nu mai stii daca fantezia a simtit nevoia de rigoare pentru a se automodela in forme “acceptabile” perceptiei comune, sau rigoarea insasi, satula de obscuritatea cuminteniei, a cautat structuri noi pentru a continua sa existe.

De fapt, nu are nici o importanta, atata vreme cat primesti in dar o poveste nestiuta a lumii pe care credeai ca o cunosti.

Iubitorii de arta vor putea admira lucrarile ce vor fi expuse la Grand Cafe Galleron, in perioada 12 decembrie 2011-12 februarie 2012, zilnic intre orele 9.00-24.00. (mai multe detalii despre eveniment la www.grandcafegalleron.ro))
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle