The Hektomeron: un uriaș proiect de teatru, de văzut online

Hektomeron este un proiect ambițios al Teatrului Marin Sorescu din Craiova, inspirat de Decameronul lui Boccacio, care a debutat în ianuarie și ale cărui 100 de episoade vor putea fi urmărite până în aprilie.

The Hektomeron: un uriaș proiect de teatru, de văzut online

Hektomeron, proiectul ambițios al Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, a debutat pe 15 ianuarie și va prezenta, timp de 100 de zile, tot atâtea povești imaginate și puse în scenă de 100 de regizori de teatru din 100 de țări.

Proiectul Hektomeron, un mesaj universal al speranței, a debutat pe 15 ianuarie 2021 la Teatrul Marin Sorescu. Acesta pornește de la Decameronul scris de Giovanni Boccaccio acum mai bine de 650 de ani, și prezintă cele 100 de povești ale autorului într-un moment în care izolarea, teama și moartea sunt prezente în lumea de acum, așa cum au fost prezente și în Florența anilor în care Decameronul a fost conceput de către Boccaccio.

Astfel, în fiecare zi, până pe 24 aprilie 2021, va fi prezentată pe website-ul www.hektomeron.com în regim de live streaming din Sala Mare Amza Pellea' a teatrului câte o poveste, fiecare fiind regizată de către un alt artist, proiectul reunind 100 de regizori din 100 de țări.

Până acum au fost difuzate episoade din Hektomeron puse în scenă de regizori din Italia, Ucraina și Botswana, Ungaria, Brazilia, Spania, Albania, Rwanda, Croația, SUA, Slovenia, Burundi, Muntenegru, Bulgaria, Camerun, Mexic, Republica Moldova etc.

Toate cele 100 de episoade vor fi prezentate integral pe website-ul www.hektomeron.com la finalul proiectului, în cadrul unui maraton de 25 de ore. Toate episoadele vor fi jucate în limba română cu subtitrare în engleză de către actorii Teatrului Național Marin Sorescu' din Craiova, excepție făcând episodul regizat de către Radu Afrim, care va lucra cu un artist din afara țării.

Fiecare episod din Hektomeron va fi prezentat într-o manieră personală și cu o viziune subiectivă, totul conlucrând pentru întregirea unui tablou al epocii obiectiv, coerent. O unică temă umană și culturală care evidențiază însă același spirit rezistent al omului ce trece prin vremuri dure.

Episoadele se pot vedea gratuit în regim de live streaming pe website-ul www.hektomeron.com.
Urmărește programul reprezentațiilor și află detalii pe:

Teatru


https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

Vezi locuri de vizitat in Craiova – oiective turistice in Cetatea Baniei!

Citește și:
10 filme regizate de femei, pe care le așteptăm în 2021

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle