Semne că suferi din dragoste, dar nu vrei să recunoști

Da, poți să suferi din dragoste, dar să nu recunoști sau nici măcar să nu știi ce se întâmplă cu tine. Iată câțiva indicatori care te pot lămuri.

Semne că suferi din dragoste, dar nu vrei să recunoști

Nu e plăcut să suferi din dragoste, iar modurile prin care fugim de emoțiile negative sunt cât se poate de diverse. Dar mai există un scenariu! Acela în care nu ai conștientizat pe deplin faptul că ai sentimente puternice față de persoana respectivă. Sau știi că ai avut un oarecare atașament, dar nu vrei să-ți recunoști cât de important a fost. Iar acum ești într-o perioadă de doliu pe care o negi din răsputeri.

Nu mai ai chef de nimic

Pe scurt ți-ai pierdut interesul real pentru lucruri care înainte îți aduceau plăcere. Îți vine să stai numai în casă. Sau te forțezi să ai diverse activități, dar nu simți mai nimic legat de asta. Ai intrat în ceea ce se numește protecție detașată, când blochezi inconștient emoțiile negative, dar nici cele pozitive nu pot fi experimentate. Oarecum ești pe un fel de pilot automat emoțional.

Suferi din dragoste și apelezi la autoliniștire

Ca să-ți muți gândul și să te convingi că totul este ok ieși foarte des în oraș, lucrezi mult, socializezi cu o mulțime de oameni. Ieși la întâlniri pe bandă rulantă, te arunci în diverse aventuri amoroase, flirtezi online cu diverse persoane. Dacă nu ai cont pe o aplicație de dating îți faci. Sau dacă aveai îți reactivezi contul și-l folosești intens. Acasă vezi filme pe bandă rulantă, te apuci de gătit după o perioadă de pauză, pe scurt ai grijă ca timpul să-ți fie ocupat permanent.

Ai momente când îți pierzi speranța…

… că lucrurile în viața ta se vor așeza cum trebuie, indiferent că discutăm de serviciu sau viață personală. Parcă te simți fără valoare, că ceva este în neregulă cu tine. Ai tendința de a deveni foarte critică în ceea ce te privește, îți analizezi fostele relații și te blamezi pentru alegerile făcute sau cum te-ai comportat.

Ești foarte irascibilă

Nu-ți convine nimic, te enervezi din orice și pe oricine. Ești foarte sensibilă la critica celorlalți, la respingere, refuz, emoțional terenul este foarte vulnerabil. Ai nevoia de a controla totul în jur, desigur ca o măsură de protecție față de emoțiile negative. Să nu suferi din nou, sub orice formă. Poți intra în bucle de ruminație, când te copleșesc gândurile. Îți revin în minte amintirile legate de persoana respectivă și parcă rămâi agățată de trecutul pe care îl vizitezi constant și îl refuzi cu îndârjire.

Citește și:
Beneficii nebănuite pe care ți le oferă tăcerea. Cum să-ți găsești liniștea și să te vindeci sufletește

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle