Se gândește la despărțire, dar nu are curaj. Cum te obligă pe tine să iei decizia

Cochetează cu ideea de despărțire și nici nu știi asta. Însă nu își asumă hotărârea și te împinge pe tine să pui punct relației.

Se gândește la despărțire, dar nu are curaj. Cum te obligă pe tine să iei decizia

Unele cupluri ajung la despărțire. Motivele sunt variate și nu de ele vorbim acum. Ci modul în care se petrece ruptura. Cartea Bărbați care nu pot iubi, de Steven Carter și Julia Sokol, editura Philobia, este lectură obligatorie pentru toate femeile. Dar mai ales pentru cele care s-au învinovățit intens când povestea de iubire s-a încheiat. Ele nu au fost de ajuns, nu au făcut suficient… probabil replici pe care ți le-ai zis și tu la un moment dat. Însă există posibilitatea ca bărbatul care ți-a furat inima să aibă teamă de implicare! Ca o fobie de angajament și relație, care la un moment dat îl face să dea bir cu fugiții.

Autorii cărții punctează excepțional că sunt „o mulțime de bărbați care ar prefera mai degrabă să își lase partenera să își asume responsabilitatea vizavi de despărțire; prin urmare, de cele mai multe ori vor amâna acest sfârșit până în momentul în care vei acționa tu. Ok, te-a curtat asiduu, te-a cucerit, iar când a simțit că ești a lui, că s-a implicat profund, iar lucrurile capătă o turnură serioasă, vrea să iasă din relație, cumva forțându-te pe tine să iei atitudine pentru ruptură. Iată, preluate din carte, modalitățile fine prin care un bărbat cu teamă de implicare face asta.

Se pregătește pentru despărțire

Adică are un comportament schimbat radical. Nu mai este nicicum omul cu care tu ai fost obișnuită. Din atent, seducător, cu potențiale mari planuri de viitor, acum  parcă este altcineva. Așa cum spun și autorii cărții Bărbați care nu pot iubi, îți dă de înțeles în mod clar că își pregătește retragerea.

Nu mai petreceți timp împreună

Dacă înainte vă vedeați des, acum aproape că nu mai petrece deloc timp cu tine. Evident nu e nici pe departe generos cu motivele pentru care se întâmplă asta. Dacă vă faceți program, nu se ține de cuvânt. Insistă că are nevoie de spațiu, iar tu să fii înțelegătoare în acest sens.

Comportament antagonic

Adică te respinge, ca apoi să fie cald. Ești plină de defecte, ca apoi să fie de acord cu tine. Lucrurile pe care ți le spune sunt neclare, iar tu efectiv nu știi ce să mai înțelegi. Starea lui de spirit este foarte schimbătoare și, cel mai probabil, zice cu subiect și predicat că nu tu ești de vină, sunt alte motive. La capitolul sex, intimitatea fizică este înlocuită de diverse scuze precum oboseală, stres, probleme la serviciu etc

Nu discută despre ce probleme aveți

Elefantul este prezent în mijlocul camerei, dar, desigur, nu abordează subiectul. Iar acțiunile concrete de remediere a situației nici nu intră în discuție.

Așa cum subliniază Steven Carter și Julia Sokol, el pune capăt relației astfel, alegând o variantă sau combinându-le între ele: „te provoacă să pui tu capăt relației, declanșând conflicte de proporții sau comportându-se realmente revoltător; se retrage total (poate chiar se mută din oraș), astfel încât relația se stinge de la sine; nu te mai sună, nu îți răspunde la telefon și dispare complet din viața ta, de cele mai multe ori într-o manieră pe cât de bizară, pe atât de distructivă.

Citește și:
Tipul de relație care te distruge emoțional. Ești epuizată psihic și îți dai seama când e prea târziu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle