Salvati muzica, salvati arta!

Vineri, 15 iunie, in Centrul Vechi al Bucurestiului, incepand cu ora 20, va recomandam sa participati la evenimentul public „Salvati muzica, salvati arta!”.

Salvati muzica, salvati arta!

Timp de trei ore, mai multe trupe de muzica vor merge pe jos in Centrul Vechi si vor canta live un repertoriu de melodii specifice culturii rome, pentru a promova incluziunea sociala prin educatie si formare si, totodata, pentru a transmite un mesaj de renuntare la prejudecati si discriminare.

Aproximativ 250 de muzicieni vor alcatui aceasta caravana muzicala in miscare, printre care: Damian Draghici, Damian & Brothers, artisti, copii talentati si foarte multi sustinatori ai cauzei. Astfel, perimetrul dintre strada Lipscani, strada Eugen Carada si strada Smardan se va transforma intr-o zona libera de prejudecati, spatiu multicultural si de promovare a incluziunii sociale prin muzica si arta.

„Ideea acestui proiect a aparut in urma unui concert caritabil pe care eu l-am sustinut in anul 2011. Atunci, mai multi parinti m-au solicitat sa le ascult copiii si sa-i indrum catre un centru de pregatire muzicala unde acestia ar putea sa beneficieze gratuit de lectii de muzica, familiile lor fiind prea sarace pentru a-i sustine material. Asadar, aceasta experienta a devenit misiunea fundatiei Bright Light, care si-a propus infiintarea unui centru de excelenta in care copiii talentati sa beneficieze de pregatire muzicala si artistica gratuita. Vineri seara, veti avea ocazia sa ii ascultati pe cativa dintre ei in Centrul Vechi, in cadrul orchestrei muzicale care va marsalui militand pentru combaterea discriminarii”, declara Damian Draghici, muzician si fondator Fundatia Bright Light.

„Salvati muzica, salvati arta!“ se desfasoara sub motto-ul „Arta uneste oamenii” si face parte din proiectul „I AM GYPSY! I AM PROUD!” initiat in 2010 de Fundatia BRIGHT LIGHT.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle