Relația voastră este încordată și nu vă mai simțiți bine nici acasă? Strategii simple pentru o atmosferă mai relaxată

O relație încordată devine treptat câmpul de bătălie perfect și un stres suplimentar pe lângă cel zilnic. Soluțiile nu sunt deloc complicate.

Relația voastră este încordată și nu vă mai simțiți bine nici acasă? Strategii simple pentru o atmosferă mai relaxată

Relația încordată te face să vrei să fugi în lume, singură, și să rămâi acolo. Probleme la serviciu, responsabilități care vin ca o avalanșă, viața oricum e complicată și îți dorești ca în cuplu să găsești o oază de liniște, unde să te încarci. Dar lucrurile nu stau deloc așa. Să te desparți e calea cea mai simplă, dar de ce să faci asta fără a depune efort sau a face puțină curățenie în stilul vostru de viață?

Somn suficient

E un lucru de bază pe care poate de multe ori l-ați neglijat. Dar atunci când nu ai un somn odihnitor ești irascibil, te simți fizic rău, atenția este redusă și nu mai ai resurse pentru a te ocupa de toate lucrurile care-ți necesită implicarea. Pentru un plus de conectare băgați-vă împreună în pat la aceeași oră. Indiferent că unul adoarme imediat și celălalt mai citește 30 de minute. Vă simțiți, vă îmbrățișați, vă atingeți.

Seara voastră

Copiii sunt o binecuvântare care vă solicită mult, astfel încât sunteți foarte ancorați în rolul de părinți, dar uitați de relație. Ei bine, întâi a fost relația și din ea au apărut copiii, astfel încât relația este prioritară. Ca un alt membru al familiei ce trebuie hrănit, să primească atenție din partea voastră și timp. Mergeți singuri în weekend undeva, rugați niște prieteni sau o bonă să vă ajute să stea cu copiii cât ieșiți voi în oraș o dată pe săptămână. Iar asta să fie o regulă: o dată pe săptămână aveți seara voastră.

Limitați distragerile

El se joacă pe calculator, tu studiezi intens Instagram sau Facebook. Sunteți în aceeași casă, prezenți fizic dar absenți emoțional. Cina o luați în fața televizorului la un film? Mâncați împreună, dar abia dacă schimbați două vorbe. Toate acestea trebuie să se schimbe, căci ați uitat să mai discutați, să interacționați unul cu altul pozitiv.

Ordine

Cum arată casa voastră? Cum stați cu dezordinea și haosul exterior care generează și unul interior? Redecorați așa cum vă place, adăugați mici elemente de mobilier care vă ajută estetic sau la nivel de depozitare. Dacă vreți să vă reinventați relația puteți porni de la reinventarea spațiului locativ care să redevină unul plăcut și confortabil.

Meditație și yoga

Faceți sport împreună? Sau el preferă să alerge, iar tu să mergi la sală? Găsiți un teren comun care să implice o oarecare activitate sportivă. Streching, yoga, pe care să le faceți în doi. Meditația în tandem este de asemenea o cale utilă de a combate negativitatea și stresul.

Mergeți în natură

Sigur, sunt oameni mai statici, oameni mai activi și aventuroși. Poate e ok pentru voi să faceți trasee dificile, să mergeți cu bicicleta pe drumuri rurale sau de munte. Ori să vă plimbați în parc, la munte sau la mare pe faleză. Indiferent de opțiune, timpul petrecut în aer liber reduce anxietatea, depresia și ca atare poate îmbunătăți starea de spirit din cuplul vostru.

Citește și:
Greșeli în relația cu copiii pe care tu și partenerul tău nu ar trebui să le faceți niciodată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle