Ce beneficii ai în cuplu atunci când petreci mai puțin timp pe social media

Social media impactează negativ cuplul în care te afli. Ce câștigi când nu mai investești atât de mult timp în rețelele de socializare.

Ce beneficii ai în cuplu atunci când petreci mai puțin timp pe social media

Social media este deja a doua ta natură? Dimineața când te trezești iei direct telefonul și dai scroll. Instagram sau Facebook parcă merg de minune cu cafeaua de dimineață. Sau îți oferă o pauză când te-ai săturat de muncă. Se întâmplă ca ceilalți sau partenerul să vorbească cu tine, iar tu nici să nu auzi fiind absorbită de telefon? La restaurant sau în vacanțe ești mai preocupată să postezi decât să savurezi experiența? Este o formă de absență emoțională ce are marele potențial de a fi foarte deranjantă, iar, în plus, te împiedică pe tine să trăiești momentele din viață la adevărata lor capacitate.

Renunți la comparații

Colega din liceu care a primit un buchet de trandafiri, iar iubitul tău abia îți oferă o floare de ziua ta. O vecină care îi mulțumește soțului că a dus-o într-o vacanță exotică. O cunoștință veche care dă check in din toate cafenelele și restaurantele fancy, iar voi mergeți numai în vizite la domiciliu. De multe ori, involuntar, ajungi să faci comparații din care partenerul tău de cuplu iese pierzător. Însă nu vezi toate lucrurile bune pe care le face, și nici că social media e doar poleiala strălucitoare ce acoperă o prăjitură care nu știi cât este de delicioasă, ori în termen de valabilitate.

Ești mai eficientă

Se supără pe tine deoarece stai mult pe telefon și nu mai reușești să faci treburile casnice de care ați negociat că te ocupi tu? Sau poate că nu îți spune nimic, dar constați tu că ești în criză de timp și te simți copleșită. Ești nemulțumită că nu mai apuci să citești? Observă-ți comportamentul în ceea ce privește rețelele de socializare. Cât timp petreci dând scroll? Timpul acela îl poți investi în lectură, de unde poate și noi subiecte interesante de discuție cu partenerul.

Ești mai prezentă…

… și ca atare vă puteți conecta mai mult emoțional. Social media e ca un zid, o barieră ce te împiedică să fii atentă la celălalt, să prinzi nuanțele lucrurilor pe care le spune, să îi observi limbajul non verbal. Partenerul se poate simți neimportant, nerespectat, neascultat sau deloc văzut.

Nu mai pui presiune pe partener datorită FOMO

FOMO sau fear of missing out este acea teamă că pierzi lucruri, experiențe interesante. Le vezi postate la alții și se construiește în mintea ta acel scenariu cum că ceilalți au o viață fabuloasă. Și ca atare te panichezi că tu duci o existență plictisitoare și pui presiune pe tine și pe partener de a nu rata nicio ocazie. Chiar dacă asta contravine  altor nevoi de-ale tale. De somn, odihnă, relaxare, de a economisi bani sau prioritiza diverse alte activități constructive sau responsabilități.

Citește și:
Lucruri la care să nu renunți și te vor face mai atrăgătoare în ochii partenerului tău
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle