Reguli obligatorii atunci când vreți să luați o pauză în relația de cuplu

O pauză în relația de cuplu este reglementată de reguli cât se poate de clare, pe care e esențial să le urmați dacă ulterior vă continuați relația.

Reguli obligatorii atunci când vreți să luați o pauză în relația de cuplu

O pauză în relația de cuplu este un concept… delicat. Poate că ai trăit-o, iar experiența a fost utilă, cu final fericit, ori încărcată de durere. Crezi în ea sau consideri că e o anticameră pentru despărțire și cea mai proastă invenție în materie de cupluri. Dar de ce ajung partenerii să ia o pauză? În primul rând nu sunt siguri de relație, dacă vor să mai fie sau nu în ea, și astfel își acordă un răgaz pentru analiză. Ori au nevoie să își rezolve anumite probleme (cu sine, externe) și astfel să reînceapă relația… pe curat. Indiferent de motive, pentru sănătatea cuplului, este necesară stabilirea unui set de reguli de comun acord și respectarea lor întocmai.

Discutați față în față

Nu e elegant și nici funcțional ca o astfel de propunere să vină la telefon, pe e-mail sau pe Whatsapp. Este necesar să vă priviți în ochi, să vă observați limbajul corpului, și să aveți un cadru intim în care puteți desfășura conversația. Este foarte important să fie menționat motivul pauzei, căci este hotărâtor pentru ce va urma mai departe.

Atitudine respectuoasă

Se poate ca o astfel de propunere din partea partenerului să îți apese butonul abandonului, iar furia să fie prima ta reacție. Însă furia, dramatizarea, jignirile nu vor ajuta, nu vor rezolva problemele dintre voi și nu-l vor determina să renunțe cu adevărat la ideea pauzei. Nu poți să integrezi ceea ce îți cere? Desigur poți cere despărțirea.

Ocupă-te de tine

Ai acceptat pauza, deși nu era un lucru pe care să ți-l dorești. O faci de dragul lui și de dragul relației. Folosește acest timp pentru tine. Nu îți pune și viața ta pe pauză, e de ajuns că faceți asta cu relația de cuplu. Ieși cu oamenii dragi ție, dezvoltă-ți un hobby, apucă-te de sport.

Angajamentul respectării regulilor

Ele sunt concepute pentru a fi respectate, pentru a reglementa ce se întâmplă în timpul pauzei, astfel încât relația să fie protejată sau ca fiecare să obțină ceea ce își dorește. E necesar să aveți încredere unul în celălalt și să vă asumați cu adevărat regulile. Un element nu e ok pentru tine? Îl poți negocia până devine confortabil.

Durata de timp

Nu poți sta în expectativă la infinit, sperând ca azi sau mâine să fie ziua când celălalt se hotărăște să ieșiți din pauză și vine cu o decizie. E o formă de tortură. Se stabilește în doi cât durează pauza în relația de cuplu, iar când timpul s-a scurs pot începe noi negocieri. Vă împăcați în noi termeni, vă despărțiți sau dacă e ok pentru amândoi extindeți pauza pe o altă durată de timp determinată.

Întâlniri între voi și alte persoane

Ce se va întâmpla în pauză? Ieșiți la întâlniri romantice cu persoane de sex opus? Vă dați undă verde să faceți sex cu alții sau vă rezumați doar la cafele? În timpul acesta voi doi vă vedeți la un prânz sau cină? Cât de des? Sau alegeți să nu aveți niciun contact, nici la telefon sau prin mesaje?

Dacă locuiți împreună…

… lucrurile se complică puțin. Este tentant și comod să împărțiți același spațiu în timpul pauzei. Aveți un oarecare grad de control unul asupra celuilalt, ruptura se consideră a fi mai puțin dureroasă. Fals, desigur. Pauza nu va avea niciun efect dacă sunteți în aceeași casă, așadar unul dintre voi va trebui să se mute.

Citește și:
Modalități să-ți crești încrederea în sine ce vor avea un impact pozitiv și în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle