Trucuri psihologice care îți vor fi de folos la prima întâlnire

Ai emoții la prima întâlnire? Iată câteva trucuri psihlogice extrem de simple, care te vor relaxa pe tine și îl vor încânta pe cel cu care ai ieșit.

Trucuri psihologice care îți vor fi de folos la prima întâlnire

Dacă de regulă ești anxioasă la prima întâlnire, nu te oprește nimic să apelezi la câteva trucuri psihologice care vor face interacțiunea mai plăcută. Nu discutăm despre manipulare, să pari cine nu ești, să vinzi iluzii. Pur și simplu destind atmosfera, ba chiar vor crește gradul tău de atractivitate.

Gândește pozitiv

Probabil că te frămânți cu tot felul de gânduri de genul: nu mă va plăcea, dacă fac vreo gafă, dacă nu îmi place mie de el, sigur e un plictisitor etc. Practic ghicești viitorul și totul desigur pe sens negativ. Ce dovezi ai că lucrurile se vor petrece așa cum spui? Cu ce te ajută aceste gânduri? Cât sunt ele de realiste? Recadrează gândirea în nuanțe pozitive și mult mai ancorate în realitate. Mă duc la o întâlnire pe care am vrut-o. Mă port normal. Voi face tot posibilul să mă simt bine indiferent de rezultat. Faptul că mă place sau nu cineva nu îmi dictează valoarea mea ca individ.

Zâmbește

Cine dorește să ia prânzul sau cina, să se plimbe, să bea o cafea sau o limonadă cu o persoană încruntată, încrâncenată, permanent nemulțumită? Înainte de plecare fă exercițiul cu creionul. Plasează un creion între dinți și stai așa cu el preț de câteva minute. Creierul tău va fi păcălit că zâmbești și va elibera hormonii stării de bine. La întâlnire amuză-te, râzi, îl detensionezi și pe celălalt și atmosfera va fi una pozitivă.

Spune-i pe nume

E un bun antrenament dacă ai o problemă să reții numele oamenilor și te trezești că periodic îi botezi. Ce se întâmplă cu interlocutorul tău când îi rostești numele în cadrul conversației? Se simte văzut, că primește atenție, e important și ești prezentă mental acolo cu el.

Povestește-i momente amuzante din copilărie

Nu pui pe tapet situațiile delicate din familie, ci faci câteva referiri la situații amuzante de când erai mică. Te vulnerabilizezi și îi creezi și lui un spațiu sigur să facă la fel. Vă puteți distra împreună pe seama celor istorisite și treceți de subiectele banale.

Menționarea principiilor și valorilor

Abordarea aceasta este utilă și ca economie de timp. De ce să ieși la multiple întâlniri cu o persoană care nu vede viața, noțiunile de rău și bine la fel ca tine? Dacă înainte ați avut discuții pe aceste subiecte, și există un set comun de valori, direcționează discuția către sublinierea acestor principii comune. În mod discret te pui într-o lumină bună, subtil arăți nivelul acesta profund de compatibilitate.

Citește și:
Strategii care te ajută să învingi dependența de telefonul mobil

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle