Modalități să-ți crești încrederea în sine ce vor avea un impact pozitiv și în cuplu

Încrederea în sine e un veritabil afrodisiac. Dacă vrei ca partenerul să fie și mai atras de tine, fă aceste lucruri benefice pentru propria persoană.

Modalități să-ți crești încrederea în sine ce vor avea un impact pozitiv și în cuplu

Încrederea în sine se formează în relație cu părinții sau persoanele care au avut grijă de tine. Te-au sprijinit, lăudat, ghidat, ți-au permis să greșești fără să te critice sau să pună pe tine presiunea succesului. O variantă de dorit, dar care nu se potrivește mereu cu realitatea. Din fericire, încrederea în sine se poate construi, în timp, și la maturitate. Da, necesită efort, multă muncă cu sine, dar merită din plin. Căci beneficiile le vei simți în toate ariile vieții tale, inclusiv în cuplu.

Tribul tău

Poate că te vei simți mai încrezătoare știind că ai grupul tău de prieteni, independent de partenerul de cuplu și prietenii lui. Că ai oameni care te apreciază și pe care știi că te poți baza. O plasă de siguranță socială și emoțională atunci când ai nevoie. Așadar cultivă-ți relațiile de prietenie deja existente și fii deschisă să legi noi conexiuni cu persoane care simți că ți se potrivesc din punctul de vedere al valorilor, principiilor și stilului de viață.

Independența (nu doar financiară)

Încrederea în sine de multe ori merge mână în mână cu autonomia, independența. Că te descurci singură, ești capabilă să îți rezolvi anumite probleme, poți răzbi prin viață. Nu ești dependentă de cineva să te împingă de la spate, să ia decizii pentru tine, să îți spună cum să trăiești. Independența financiară aduce și ea un grad de relaxare și stimă de sine ridicată. Te simți bine că îți permiți ce îți dorești, iar asta vine la pachet și cu un anumit grad de succes profesional.

Nu deveni invizibilă

Sub masca modestiei poți îmbrăca o mantie invizibilă ce nu poate nicicum să îți crească încrederea în sine, ci dimpotrivă. Arată-te, asumă-ți faptele bune și realizările, fă-te simțită în interacțiunile sociale, dă-ți voie să strălucești așa cum meriți.

Nu renunța

Ai un vis, un obiectiv sau mai multe. Muncești din greu pentru ele, poate că nu se materializează rapid și ești dezamăgită. Nu renunța și mergi mai departe în călătoria ta. Te vei simți grozav atunci când vei culege laurii eforturilor tale. Te vei simți mai încrezătoare, capabilă, o câștigătoare. Exersează suficient, corectează ceea ce observi că nu funcționează, încearcă noi metode.

Influențează cum poți lumea în care trăiești

Ești pasionată de ecologie? Mergi cu diferite asociații la plantat de pomi. Îți plac animalele? Fă voluntariat la un adăpost. Te impresionează bătrânii și copiii? Ajută cum poți un cămin sau un orfelinat. Preferi mai degrabă o contribuție personală, fără implicare din exterior? Simplul gest de a recicla te va face să consideri că ajuți planeta în felul tău. Domeniul tău de activitate crezi că e util și pentru alții? Organizează cursuri, devino un mentor pentru persoane la început de drum.

Citește și:
Ce beneficii ai în cuplu atunci când petreci mai puțin timp pe social media

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle