Râdem, plângem și… ne omorâm în funcție de zodie

Este grav faptul că nu ne mai miră nimic când vine vorba de instituțiile publice din România. Și nu ne referim de data asta la scandaluri de corupție, relațiile de rudenie dintre angajați și nici câte deplasări în așa-zis-ul interes de serviciu se fac pe banii publici.

Râdem, plângem și… ne omorâm în funcție de zodie

Întâmplător, am dat azi peste un studiu criminologic privind infracțiunile de omor (simplu și calificat) și de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte ce au făcut obiectul trimiterilor în judecată în perioada anillor 2011-2015.

Nimic neobișnuit până aici. Studiul este publicat pe site-ul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Justiție și a fost realizat de Prof. univ. dr. Gheorghe Ivan – Procuror (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Serviciul de documentare și statistică judiciară) și Mihaiela Maxim – Procuror (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Serviciul de documentare și statistică judiciară).

Toate aceste aspecte, cât și bibliografia citată în respectivul studiu, ar reprezenta un bun motiv pentru ca o persoană să fie interesată de acest subiect, mai ales în condițiile în care astfel de infracțiuni se întâmplă mult, dar mult prea des în jurul nostru.

Chiar dacă ne vom folosi de tehnica cantitativă, totuși aceasta permite desprinderea multor elemente care să faciliteze și o cercetare calitativă a criminalității violente letale pure [adică aceea care a vizat moartea victimelor prin săvârșirea infracțiunilor de omor (simplu și calificat) și de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte]', se arată la începutul cercetării și recunosc că o foarte mare parte a documentul reflectă exact acest lucru.

Ca o mică paranteză, sunt șanse să își amintești că, în ultimii, au circulat câteva știri cu privire la specialiștii de la FBI – da, da, cei de peste Ocean – care ar fi început să dea publicității o analiză a celor mai periculoase zodii, analiză făcută pe baza a numeroase studii de caz și infracțiuni săvârșite pe teritoriul Americii. Recunosc că noi, în redacție, ne-am amuzat un pic pe tema acestor analize, făcând diverse comparații mai mult sau mai puțin personale. Nu se știe nici acum dacă acele studii sunt reale sau se încadrează la capitolul fake news, dar acest aspect este mai puțin important.

Ei bine, se pare că inițiativa celor de la FBI (sau atribuită lor) a fost și pe placul procurorilor din România, așa că mari ne-au fost mirarea și surpriza și șocul când am descoperit și în studiul citat mai sus o împărțire a infractorilor în funcție de zodie.

Pentru a fi corecți până la capăt, ar trebui să precizăm totuși că studiul este unul destul de complet și documentat (avem situația pe ani, pe județe, pe natura locului unde au fost săvârșite crimele, frecvența calendaristică a infracțiunilor – zilele de sâmbătă și duminică par a fi fatidice).

Studiul este abundent și în date statistice despre infractori. „Sexul masculin îl predomină pe cel feminin. În perioada analizată, doar 164 de femei au săvârșit crime, diferența colosală (de 2.953) aparținând bărbaților”. Sunt luate în considerare antecedentele penale, starea civilă, vârsta, studiile, ocupația… dar și zodiile.

Da, ai citit bine! Pe site-ul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Justiție este publicat un studiu în care infractorii sunt clasificați în funcție de zodie! Nu contestăm profesionalismul celor care au realizat studiul, însă acest aspect pare pe cât de penibil, pe atât de amuzant. În cazul în care te interesează această clasificare, ai mai jos și un clasament menit a evidenția că Berbecii, urmați de Tauri și Raci, sunt cei mai periculoși infractori.

Dacă aveai impresia că partea ridicolă a acestui studiu se oprește aici – așa cum am crezut și noi inițial – ei bine, te înșeli. Avem această clasificare, tot în funcție de zodie, și când vorbim despre victime. Persoanele născute în zodia Leu par a fi cele mai predispuse la „statutul' nedorit de victimă și la o distanță considerabilă cele născute în zodiile Fecioară și Gemeni.

Nu spunem că nu luăm uneori în serios toate aspectele ce țin de astrologie și dovadă stau zecile de articole pe această temă pe care le găsești pe site-ul nostru.

Ce pare însă ridicol este că această clasificare ce ține de astrologie se regăsește pe site-ul oficial al uneia dintre cele mai importante și prestigioase instituții de stat din România și este un studiu realizat de persoane specializate, nu de pasionați de zodii, zodiac și alte minuni. Să mai spun că este doar o nouă dovadă a modului inutil în care sunt cheltuiți banii pe care tu, eu, colegii mei și ai tăi, familia, îi plătim la stat?

Dar, până la urmă, dacă vrei să știi dacă tu, născută în zodia Leu, ai șanse să fii omorâtă de iubit, născut în zodia Berbec, ce rost are să mai plătești în plus o astroloagă, să mai citești pe elle.ro sau să o asculți cu sfințenie pe Urania? Dai un click și îți spun foarte clar – și gratis – procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Să fie primit, zicem!

Citește și:
Simona Halep se revoltă: Statul refuză să finanțeze proiecte pentru copii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle