Perez Hilton e un bou, de Alex. Leo Serban

OK, nu va spun nimic nou. Dar uite un reminder al conflictului care i-a opus – la Miss USA – pe Miss California (Carrie Prejean) si pe über-blogger-ul Perez Hilton (al carui pseudonim, fireste, e un omagiu la in-cintatoarea Paris Hilton; de ce nu ma mira?);

Perez Hilton e un bou, de Alex. Leo Serban

P.H. intreaba: Recent, statul Vermont a devenit al patrulea stat care a legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex. Crezi ca exemplul sau ar trebui urmat si de alte state?

C.P. (sintetizez): Cred ca e fantastic ca in SUA ai dreptul sa alegi intre casatoriile cu persoane de acelasi sex si casatoriile opuse, dar eu am fost crescuta intr-un mediu in care casatoriile se fac intre un barbat si o femeie. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asa am fost crescuta si asta e ceea ce cred.

Carrie P. a fost considerata „idioata” pentru ca a folosit formula „opposite marriages”, dar aceasta nu era decit varianta prescurtata a sintagmei „opposite sex marriages” – casatorii intre persoane de sexe opuse. Este insa evident ca nu formularea a „dizgratiat-o”, ci insusi continutul scurtului sau raspuns: intr-o tara in care corectitudinea politica a devenit o secta virulenta si in fata unui individ care s-a autoerijat in „apostolul” spurcat la gura al noii „religii” (cu blog-ul propriu in chip de biblie si pistol), o tinara frumoasa a avut curajul de a spune, politicos, exact ce gindea… Scandalos, nu-i asa?

Perez H. si-a creat o faima sulfuroasa facind outing vedetelor gay din showbiz – si, in general, fiind un fel de OTV bloggeristic al Americii. Vedetele au invatat sa se teama de el, asa incit Perez a ajuns – prin tupeu si santaj mai mult sau mai putin la vedere – acolo unde si-a dorit si unde nici „charisma” sa (absolut inexistenta), nici alte calitati perceptibile nu l-ar fi cocotat: in top.

Nu trebuie sa-l privesti de doua ori (sau, si mai rau, sa citesti ce scrie pe blog) pentru a vedea ca nu e decit un redneck crescut intr-o cultura a kitsch-ului, a sclipiciului si a „succesurilor”. Dar apartenenta (nu doar declarata, ci chiar trimbitata) la o minoritate foarte vocala l-au transformat in virful de lance al unui curent de opinie care predica toleranta intr-un mod original: prin intoleranta la orice parere contrara!

Punind-o cu fata la zid pe Miss California, Perez H. a dovedit nu doar ca nu „ai dreptul sa alegi” (un stil de viata sau altul), ci si ca – atunci cind invoci bunul-simt si valorile majoritatii – risti sa zbori, fara explicatii, dintr-un concurs…

E clar: Perez Hilton e un bou. Dar Miss California nu e o „vaca”. Sau, daca doar vacile au ajuns sa aiba dreptate, dati-mi voie sa fiu – intru totul – de partea lor.

Articol publicat in ELLE Iunie 2009

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle