Universitatile din Romania se afla in topul celor mai bune institutii de invatamant superior

Vestea buna de astazi: tara noastra este recunoscuta pentru excelenta in invatamantul superior de stat.

Universitatile din Romania se afla in topul celor mai bune institutii de invatamant superior

Cateva universitati din Romania se afla pe listele celor mai bune institutii de invatamant superior, atat din Europa, cat si din lume.

Se pare ca patru universitati din Romania au fost incluse in lista Times Higher Education, lista care numara 1000 de pozitii, pe care se afla institutii de invatamant din peste 77 de tari. Pe primul loc din lista se afla celebra universitate Oxford, din Regatul Unit.

Lista Times Higher Education include: Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Medicina Carol Davila, Universitatea din Timisoara si Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi. Poti consulta intregul clasament aici.

Pe de alta parte, facultatile din Romania s-au clasat pe locuri bune si in clasamentul mondial QS 2018, realizat pe baza informațiilor indexate de Scopus. Aici, Universitatea din Bucuresti este cel mai bine clasata ocupand locul 42. Celelalte trei universitati care o urmeaza sunt: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, pe locul 49, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, pe locul 50 si Universitatea de Vest Timisoara pe locul 64.

Citeste si:
Ce alte lucruri se pot face in Romania cu 1 million de euro in loc de bonusul acordat pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle