Opusele se atrag? Ce înseamnă, de fapt, o bună compatibilitate în cuplu

Ce credem despre o bună compatibilitate în cuplu este uneori departe de adevăr. Care sunt criteriile la care să te raportezi când cunoști pe cineva.

Opusele se atrag? Ce înseamnă, de fapt, o bună compatibilitate în cuplu

De câte ori nu ai analizat cu prietenele tale dacă tu și bărbatul cu care ai început să ieși aveți o bună compatibilitate în cuplu. Chiar dacă la început lucrurile nu păreau să se potrivească, erai ferm convinsă că se vor regla în viitor. Iar celebrul opusele se atrag era propoziția te care te agățai cu îndârjire. Însă specialiștii atrag atenția că succesul unei relații ține tocmai de similitudini.

Aveți multe lucruri în comun

Sigur, este greu spre imposibil să găsești pe cineva cu care să ai interese identice. Însă dacă faci un calcul, similitudinile depășesc diferențele nu doar cantitativ ci și calitativ. Ceea ce e diferit nu e atât de important, nu are o miză atât de mare și ca atare nu are o forță distructivă pentru cuplul vostru. Este tolerabil fără să creeze conflicte, ba chiar adaugă puțină culoare relației.

Funcționați bine ca echipă

Poate că sunt foarte clar delimitate responsabilitățile fiecăruia și ați discutat despre asta până ați ajuns la o concluzie agreabilă pentru ambii. Poate v-ați reglat pe măsură ce a trecut timpul, din mers. Cert este că aveți un nivel de colaborare ridicat care este observabil pe mai multe planuri, inclusiv în ceea ce privește gospodăria, conviețuirea împreună. Elementul esențial este că amândoi aveți o disponibilitate crescută în această direcție.

Activități împreună

Timpul împreună înseamnă pentru voi să faceți lucruri. Indiferent că sunteți mai statici sau mai activi, sunteți dornici să aveți diverse activități și să descoperiți lumea împreună, în stilul vostru. Da, aveți și ieșiri individuale, numai cu prietenii voștri, însă timpul în doi și acțiunile întreprinse vă oferă o reală bucurie.

Complicitate

Vă cunoașteți stările numai privind limbajul corporal. Comunicați foarte bine verbal, însă aproape că discutați și din priviri. Este o puternică conexiune între voi care duce la o formă de complicitate a voastră și un univers propriu cuplului.

Aveți principii comune

Din nou, în acest domeniu diferențele sunt minore. Aveți aceleași principii, valori morale ceea ce sculptează parcursul relației și crește încrederea reciprocă. Valorile și principiile comune reprezintă fundația pe care se construiește relația. Și ca la o casă, cu cât este mai solidă fundația, cu atât construcția este mai rezistentă.

Obiective similare

Mai concret, ceea ce vrei tu de la viață seamănă foarte mult cu ceea ce își dorește și el. Aveți viziuni comune legate de job, spațiul de locuit, educarea copiilor, cum să arate viitorul și pașii necesari pentru creionarea lui.

Capacitatea de compromis

Nu vă forțați opiniile și alegerile celuilalt. Nu vă interesează să aveți dreptate sau să dețineți doar unul puterea, ea se împarte. Nu există competiție între voi. Aveți o bună comunicare ce se reflectă și în abilitatea de a face compromisuri, să găsiți calea agreabilă și folositoare relației.

Citește și:
Vrei să-ți protejezi relația de cuplu? Comportamente banale, dar care au impact uriaș

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle