Obiceiuri dăunătoare după despărțire, care te țin blocată în trecut

Ai trecut printr-o despărțire, inima ta e frântă și vrei să te vindeci. Însă nu vei obține liniștea dacă te comporți așa în continuare.

Obiceiuri dăunătoare după despărțire, care te țin blocată în trecut

Recent sau cu ceva vreme în urmă ai trecut printr-o despărțire. Conștient știi că ai nevoie să te vindeci, să îți vezi mai departe de viața ta, însă lucrul acesta nu se întâmplă. Trecutul te atrage ca un magnet, niciun bărbat nu ți se pare interesant și ești captivă într-o bulă în care fără să îți dai seama te menții singură.

Nu renunți la obiecte


Dar nu orice fel de obiecte, ci cele legate strict de el. Poate că mai are câteva haine la tine acasă, cărți sau albume muzicale pe care tot amâni să i le dai. El a uitat de ele sau nu sunt esențiale, iar pentru tine funcționează ca o ancoră. Dacă se întoarce după ele și totuși rămâne?

Nu ai alt subiect de discuție

Te întâlnești cu prietenii, ieși în oraș cu colegii de serviciu, iar pentru tine unica temă de discuție este el, cum a fost relația, cum a-ți încheiat-o etc. Faci ce faci și muți subiectul de fiecare dată în această direcție. Până când ceilalți sunt exasperați să vorbească numai despre asta. Eventual ai o prietenă căreia îi place foarte mult să analizeze și studiați împreună fiecare gest sau cuvânt avut față de tine, încercând să găsiți acolo semnale că te vrea înapoi sau încă îi pasă.

Îl urmărești în social media

În fiecare zi ești cu ochii pe ceea ce postează pe Instagram, Facebook, nu ratezi niciun story, monitorizezi comentariile la postările sale pentru a descoperi dacă flirtează cu cineva. Intri pe profilele femeilor care îi dau like sau comment. Te compari cu ele, cauți dovezi că le place sau nu. Uneori chiar întrebi direct prietenii comuni despre ce face, cu cine, unde a mai fost etc.

Ieșiți împreună ca prieteni

Pentru tine este extrem de greu acest lucru, dar accepți să intri în cea mai aridă zonă de pe Pământ: Friend Zone. E frustrant, sfâșietor și te supui singură acestui chin. Care poate culmina cu varianta în care deveniți prieteni cu beneficii. Sex și atât nu este de ajuns pentru tine. Te face să speri, iar dezamăgirea va fi majoră când se va opri deoarece a întâlnit pe cineva interesant.

Te gândești obsesiv la ceea ce ai greșit

Este foarte util pentru tine să evaluezi partea ta de responsabilitate, cum ai contribuit la destrămarea relației. Este o lecție pe care dacă o integrezi o poți folosi în viitor, să nu repeți aceleași tipare disfuncționale în cuplu. Pe de altă parte dacă te biciui necontenit, te critici, nu îți permiți să te ierți, să înțelegi și să mergi mai departe pe drumul tău, fără el. Iar critica vine mereu și cu o pedeapsă. Cum ar putea ea să sune în cazul tău? Să nu-ți dai voie să te bucuri de viață, să nu-ți dai voie să ai o relație frumoasă cu altcineva, chiar dacă e o persoană de calitate care îți place.

Citește și:
Motivele pentru care femeile de succes sunt dependente de bărbați toxici

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle