Noul tău iubit tocmai a ieșit dintr-o relație: ești oare doar o legătură de tranziție pentru el?

Chiar dacă noua ta relație pare exact ce ți-ai dorit și chiar dacă te distrezi de minune alături de noul tău iubit, este foarte important să știi în ce te bagi.

Noul tău iubit tocmai a ieșit dintr-o relație: ești oare doar o legătură de tranziție pentru el?

Pentru că multe persoane au tendința de a-și căuta consolare alături de cineva nou, atunci când au ieșit de curând dintr-o relație, dar nu vor neapărat să (mai) construiască ceva serios. Sau cel puțin nu în viitorul apropiat. Practic, o relație de tranziție funcționează ca o perioadă de convalescență, în care este împlinită nevoia de validare și de apropiere, dar care pare să aibă un termen de expirare.

Așdar, cum știi dacă reprezinți pentru el doar o relație de tranziție sau ceva mai mult? Cum îți dai seama dacă ești doar într-o relație pasageră sau își dorește ceva mai serios? Cum știi dacă ești folosită doar ca să îndepărteze singurătatea sau chiar te dorește cu adevărat în viața lui?

Dacă ai ajuns să te întrebi dacă nu ești cumva o relație de tranziție, atunci ai făcut deja un pas important. Înseamnă că ești pregătită să eviți o dezamăgire (plus resentimentele care vin la pachet cu ea), dar și compromiterea nevoilor și limitelor tale.

Cu toate astea, există multe femei care au relații cu bărbați proaspăt ieșiți dintr-un cuplu și care se întreabă unde se află exact. Pe de-o parte își doresc să aibă răbdare cu partenerul lor, nu vor să facă presiuni, dar nici nu sunt foarte sigure că nu-și irosec cumva timpul, energia și că nu se implică mai mult decât ar fi cazul. În același timp, ar vrea să facă progrese în relație, dar se tem că poate grăbesc lucrurile. Așadar, cum conciliezi răbdarea cu dorințele tale reale? Cum te asiguri că amândoi jucați în același film? Răspunsul este simplu (și poate descurajant): pur și simplu nu poți fi niciodată sigură. Poți controla doar motivația ta și poți analiza motivația lui.

Pune-ți aceste întrebări și răspunde-ți cu toată sinceritatea: petrece suficient timp cu tine sau te sună doar când are nevoie de companie la petrecerea de Crăciun sau de o parteneră la o nuntă? Îți acordă suficientă atenție atunci când e cu tine sau stă doar cu nasul în telefon? Este prezent în viața ta sau încă îi trimite mesaje fostei iubite? Pe scurt, îi oferi mai mult decât primești?

Atunci când e vorba de relații de tranziție, este important să înțelegi că bărbații care îți spun că se refac după o despărțire îți comunică, de fapt, mai mult de atât: îți spun că încearcă să depășească un moment. Practic, îți comunică unde se află, în termeni de emoții și limitări.

Cu alte cuvinte, îți spune tot ce ai nevoie să știi. Și ține doar de tine să asculți, să înțelegi, să accepți și să te porți în consecință. Bineînțeles, există și varianta de a-ți vedea de drum, dacă îți dorești ceva mai mult decât poate el să ofere în acel moment. Dar dacă vrei să râmâi, este foarte important să-ți ajustezi așteptările și să nu oferi mai mult decât el. Pentru că, în felul său, el este onest în legătură cu ceea ce are de oferit.

Trebuie să te întrebi dacă timpul pe care îl petreceți împreună este suficient și dacă ceea ce are el de oferit este îndeajuns din punct de vedere emoțional pentru tine. În plus, trebuie să analizezi dacă astfel rămâi consecventă valorilor tale și nu faci compromisuri în nici un fel. Poate că da sau poate că nu – asta numai tu poți decide.
Un alt aspect foarte important este auto-protejarea. Nu poți lăsa în seama lui protejarea ta emoțională. Pentru că nimeni nu te poate apăra de propriile sentimente. Asta este responsabilitatea ta și doar tu poți trasa limite în legătură cu cât de mult ești dispusă să oferi.

Oricum, sunt șanse foarte mari ca și el să fie foarte confuz și să nu-și dea sema ce-și dorește cu adevărat. Poate că nici nu știe ce e mai bine pentru el în acest moment. Oamenii se pierd pe ei înșiși atunci când sunt în relații, și nu mai pot face distincția corect între „ce-mi doresc' și „ce ne dorim'. Orice ajustare necesită timp. Așa că ia toate aceste aspecte în considerare și ține minte mereu că ai de-a face cu un bărbat care este într-un proces de transformare. Dacă este onest în legătură cu punctul în care se află (iar la capitolul „onestitate' includem și declarația că nu știe exact ce-și dorește), atunci e incorect să-l învinovățești. Pentru că el este deschis în legătură cu intențiile sale, și ține doar de tine dacă decizi că râmâi în această relație sau tragi linie. Totul ține de valorile și de limitele tale.

Și trebuie să înțelegi că și pentru tine este o oportunitate de a te auto-analiza și de a afla ce-ți dorești cu adevărat. Care îți sunt limtele? Și care îți sunt nevoile? Ce te face să pui capăt unei relații? Nimeni nu poate decide asta în locul tău. Acest proces de introspecție te va ajuta și în relațiile viitoare, chiar dacă această relație va eșua. Pentru că niciodată nu poți să greșești atunci când înveți ceva nou despre tine.

Citește și:
Tot ce trebuie sa stii despre relatia de consolare

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle