Marșul Femeii, o inițiativă importantă pentru femeile din România

Marșul Femeii va avea loc în Cluj pe 15 aprilie, această lună fiind aleasă deoarece este și luna internațională a conștientizării asaltului sexual.

Marșul Femeii, o inițiativă importantă pentru femeile din România

Marșul Femeii va avea loc în Cluj, pe 15 aprilie. Inițiativa aparține COMMA, în coaliție cu Asociația ATENA DELPHI și PATRIR – Peace Action, Training and Research Institute of Romania.

Prin acest marș, organizatorii doresc să atragă atenția asupra rolului femeii, precum și asupra drepturile pe care aceasta ar trebui să le aibă în România.

„Ne dorim de fapt o lume în care societatea patriarhală nu impune ce înseamnă să fii femeie sau cum se traduce a fi feminina. Ne dorim o societate în care FEMEIA este, pur și simplu, ceea ce își dorește. Duminica, 15 aprilie, vă invităm să mărșăluiți pentru drepturile femeilor din viața voastră și din societate și să participați la grupuri de discuție pe diverse teme precum inegalitatea de gen, hărțuirea sexuală, violenta domestica, șamd. Ne vedem acolo!” este mesajul transmis de organizatori pe pagina evenimentului.

De ce ar trebui să mergi și tu la acest marș?

Dacă ești de părere că femeile și bărbații ar trebui să aibă drepturi egale și consideri că instituțiile statului ar trebui să prevină și să combată abuzul asupra femeilor, atunci ar trebui să te alături acestei mișcări.

Desigur, vorbim aici și despre violența fizică și emoțională, prin această inițiativă organizatorii dorind ca procedurile de prevenire și combatere a violenței să fie susținute financiar din bugetul de stat, prin alocarea unor fonduri speciale pentru construirea unor adăposturi, centre de consiliere juridică și psihologică, precum și pentru crearea unei linii telefonice de urgență disponibilă 24h/24 pentru asistența imediată a victimelor.

Un alt obiectiv al acestui marș este introducerea programelor educaționale non-formale în școli, unde copiii și tinerii să învețe despre problemele legate de violența de gen, în toate formele sale.

Află mai multe despre misiunea și obiectivele acestui marș aici.

Citește și:
Avortul nu e o crimă. Să-l interzici este.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle