Infuzie de adrenalina

Concediile cu familia la Mamaia si Busteni nu iti mai satisfac se­tea de adrenalina? Elle Man iti pro­­pu­ne cele mai hot sporturi si spot-uri ale momentului.

 

Kiteboarding in Cumbuco, Brazilia
Ce zici de ceva windsurfing combinat cu zborul cu ajutorul unui zmeu? Cam asta ar fi definitia kiteboardingului, un sport de apa si de aer relativ nou in România, dar foarte hot peste granite. Ai nevoie de o placa de surf, hamuri si un zmeu, cu ajutorul carora vei aluneca pe apa si vei face tumbe prin aer, purtat de vint. Vestea proasta e ca nu poti sa practici acest sport fara un training intensiv. Vestea buna e ca in România, intre statiunile Mamaia si Navodari exista o scoala de acest gen. Dupa ce „te pui la curent” cu tot ce inseamna kiteboardingul, n-ai decit sa iei drumul celor mai hot destinatii din lume. Recomandarea noastra? Plaja Cumbuco din Brazilia. Pentru alte puncte fierbinti de pe mapamond, navigheaza pe www.destinationkiteboarding.com.

Bungee jumping de pe podul Bloukrans, Africa de Sud
Daca ai de gind sa faci bungee jumping macar o data in viata, iti recomand sa nu te uiti pe YouTube la filmuletele unde crocodilii casca gurile din apele Nilului spre curajosii care s-au aruncat cu coarda elastica, taman la ora mesei. Oricum, totul e sa ajungi acolo sus si sa te arunci in hau. Restul e… placere. si ca totul sa fie „la inaltime”, iti recomandam podul ce traverseaza riul Bloukrans din Africa de Sud, clasificat de expertii Guiness drept cel mai inalt punct de unde se organizeaza sarituri cu coarda (216m). www.faceadrenalin.com

Pistele din copaci, Fribourg, Elvetia
Nu ti-au trepidat si tie picioarele de cite ori ai vazut prin filme actori dindu-si drumul peste haul unei prapastii, lunecind pe funiile intinse printre copaci? Ai ocazia sa incerci pe propria ta piele zborul printre virfurile arborilor. sase trasee te asteapta amenajate in regiunea Fribourg, din Elvetia. Nu-ti trebuie decit incaltari de munte si putin curaj. www.ohtoyou.com/gift/tree-top-runway.

Rafting pe riul Zambezi, Zambia
„Extrem de dificil, cu virtejuri lungi si violente, cu pante abrupte, caderi ma­ri de apa si zone cu presiune”, cam asa clasifica Uniunea Britanica de Canoe un traseu de rafting, gradul 5, pe riul Zambezi din Africa. Asta nu inseamna ca daca nu ai experienta in whitewater rafting, nu poti urca la bord. Doi ghizi vor avea grija ca nimeni sa nu se piarda pe traseu. Poti alege intre o zi plina de adrenalina sau expeditii de cite sapte si zece zile, in care parcurgi intregul curs navigabil al riului.
Cam­parea se face in cele mai exclusiviste lacasuri, iar mesele vor consta din cele mai bune bucate traditionale tazmaniene.
www.waterbynature.com

Realizator : Alina Baisan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle