Incepe Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest

Green Hours 22 jazz-cafe organizeaza a 4-a editie a Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest (GHIJFest), care va avea loc in perioada 1 – 4 iunie 2012, in Gradina GREEN a clubului de jazz si teatru din Calea Victoriei 120, Bucuresti.

Incepe Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest

Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest este o manifestare culturala independenta initiata in mai 2008 ca prim festival international al unui club din Romania. Urmatoarele doua editii ale evenimentului au avut loc in mai 2010, respectiv mai 2011 si au insemnat un numar de cite 8 concerte (a unor foarte valoroase grupuri de muzicieni straini si romani) desfasurate in Gradina Green Hours de-a lungul a 4 zile.

In editia din acest an a festivalului vor fi prezentate in Gradina GREEN cele mai noi proiecte ale unor muzicieni de prima marime din lumea jazz-ului european. In configuratia grupurilor straine se regasesc artisti provenind din Norvegia, Polonia, Danemarca, Marea Britanie si Suedia. Este vorba, printre altii, de NILS PETTER MOLVAER, JASPER HOIBY, Fratii KAPSA etc.

O mentiune speciala privind concertul solo al tinarului ghitarist norvegian STIAN WESTERHUS, al carui performance va incheia festivalul, ca o asumare a GHIJFest in sensul deschiderii si spre jazz-ul experimental, inca prea putin apreciat sau macar incercat de publicul romanesc. Evenimentul Stian Westerhus este realizat in colaborare cu Sambata Sonora.

In premiera in aceasta editie, vor sosi in Bucuresti – cu sprijinul ICR New York – 3 importanti programatori newyorkezi de jazz, electro-jazz si world music, interesati indeosebi de evolutia si performance-urile grupurilor romanesti din festival, de „piata” muzicala romaneasca in general. Vor avea ocazia sa ii urmareasca, printre alte nume mai mult decit reprezentative, pe SORIN ROMANESCU, MARTA HRISTEA, RAUL KUSAK, LUIZA ZAN, VLAICU GOLCEA, MARIO FLORESCU etc…Toti cu proiecte originale, gindite sau regindite special pentru GHIJFest – 2012.

Primul concert al fiecarei seri va incepe intre orele 19.00 – 19.30
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle