În ce moduri un bărbat sincer te face să te simți confortabil în relația de cuplu

Un bărbat sincer va fi asumat și dispus să construiască alături de tine relația de cuplu, ca atare o serie de nevoie emoționale vor fi corect împlinite.

În ce moduri un bărbat sincer te face să te simți confortabil în relația de cuplu

Atunci când cauți stabilitate, echilibru, vrei o relație de cuplu serioasă, un bărbat sincer va crea acel mediu securizant de care ai nevoie. Chiar dacă uneori sinceritatea lui ar putea fi incomodă pentru că îți prezintă aspecte legate de tine care nu îi sunt pe plac, poate te determină să ieși din zona de confort și să faci anumite schimbări. Dar el te ajută să crești, să atingi o versiune mai bună a ta, și să compui alături de el o relație de cuplu satisfăcătoare pentru amândoi.

Nu îți hrănește nesiguranța

Tocmai pentru că este sincer nu lasă nimic în aer. Pentru el e important să lămurească cu tine fiecare aspect care îți naște semne de întrebare, ca să nu îți creezi scenarii ce pot afecta relația și gradul fiecăruia de implicare. Lesne de concluzionat că se pricepe foarte bine la a construi și câștiga încrederea.

Este dispus la creștere emoțională

Este sincer cu tine, dar și cu el. Nu se amăgește, nu se minte și pentru că are curajul de a-și privi în față defectele, imperfecțiunile, cum impactează ele relația, e în continuă sculptare a universului său interior. E deschis la sugestii și la schimbare.

Cu el știi cum stai

Adică ce simte pentru tine, ce își dorește de la tine, în ce punct al relației vă aflați, cum e conturat viitorul vostru în mintea lui. Îți comunică deschis toate acestea, nu analizezi tu ore întregi cu prietenele un gest, o vorbă, încercând să deslușești ce este în mintea lui.

Îți încurajează onestitatea

Prin sinceritatea lui îți oferă un exemplu de deschidere, astfel încât și tu să procedezi în aceeași manieră. Să te simți confortabil să discuți cu el limpede orice, fără să te temi de cum va reacționa, de eventuale conflicte. Exersează sinceritatea și în același timp apreciază foarte mult când o primește înapoi, ba chiar o cere concret.

E ca o carte deschisă

Pentru a te putea conecta emoțional cu cineva, e necesar ca persoana respectivă să își dezvăluie vulnerabilitățile, să vorbească despre sine la nivel profund, iar el o face. Nu are rețineri să fie sincer în legătură cu trecutul său, temerile sale, emoțiile sale.

Nu dă vina pe tine

Orice relație are suișuri și coborâșuri, perioade bune și altele mai puțin bune. Dacă vă aflați într-un moment sensibil, își va asuma responsabilitatea pentru partea lui de contribuție, nu va da vina pe tine. Iar tocmai pentru că face asta șansele de a vă repara relația sunt foarte mari.

Îți transmite clar limitele sale

Ceva nu e ok pentru el? Spune. Nu intră în jocuri psihologice toxice, nu caută să te pedepsească sau să te domine, să intre în jocuri de putere. Caută sănătatea emoțională și relațională, iar în acest sens știe clar care îi sunt prioritățile.

Citește și:
Bărbatul pe care îl placi te-a respins? Cum să faci față dezamăgirii

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle