Bărbatul pe care îl placi te-a respins? Cum să faci față dezamăgirii

Îl placi sau chiar ați avut o relație și ai investit mult, dar el te-a respins. Există modalități sănătoase să treci peste acest impas emoțional.

Bărbatul pe care îl placi te-a respins? Cum să faci față dezamăgirii

Te-a respins. Cascada de emoții are diverse nuanțe, de la dezamăgire la furie, la frustrare, tristețe, rușine. Depinde cât efort ai depus, câtă răbdare ai avut, câte compromisuri ai făcut. Și nu este vorba despre cele sănătoase, în urma negocierii sau cu care tu ești ok, ci despre capitulare. Pare la îndemână ca acum să îți îneci amarul în muncă, distracție sau întâlniri pe bandă rulantă, însă (poate știi deja) problema se rezolvă temporar. Ai nevoie de o altă abordare ca să te vindeci și să faci ceva ce probabil nu ai făcut în relație sau interacțiunea cu el. Să te iubești și să te pui pe primul loc.

Dă-ți voie să simți

Ca să procesezi durerea e necesar să dai piept cu ea. Să o depășești înseamnă să treci prin ea, nu să o ocolești. Așa că permite-ți să conștientizezi ceea ce simți, să numești emoțiile și să le dai locul cuvenit. Da, ai dreptate și ai voie să te simți tristă, dezamăgită. Observă-ți emoțiile fără să le dramatizezi sau să le minimizezi, lasă-le să fie.

Du-ți doliul

Chiar și după o despărțire reală (sau de fantasma relației din mintea ta), când ai pierdut pe cineva drag dar nu prin moarte, se petrec anumite etape ce compun doliul emoțional. Negarea, furia, negocierea, tristețea, acceptarea. Cu cât te distragi, cu atât acest proces va fi prelungit în defavoarea ta.

Nu te lăsa pradă criticului

Este o diferență între a vedea ce anume nu a fost funcțional, ce anume poți face mai bine în viitoarea relație, cum te poți proteja și cum poți avea grijă de nevoile tale emoționale, și a te biciui cu diverse critici. Nu te ajută cu nimic să îți spui că nu ești suficient de valoroasă, de bogată, frumoasă, distractivă etc. Blochează aceste gânduri, efectiv nu le bagi în seamă și îți reamintești cine ești. Care sunt calitățile tale, punctele tale forte. Întreabă-te dacă peste 2 săptămâni, 2 luni, 2 ani va mai conta această respingere.

Ai grijă de tine

Dacă o prietenă de-ale tale ar fi într-o situație similară ce i-ai spune? Ce sfaturi i-ai da? Fă o listă cu toate lucrurile frumoase pe care ai vrea să le faci pentru prietena ta aflată în acea situație similară. Apoi fiecare punct de pe listă pune-l în practică pentru tine.

Consideră că ai încercat

Ce ai regreta mai mult? Faptul că nu ai încercat (iar aici cele 1000 de întrebări din seria lui cum ar fi fost dacă) sau că ai făcut un salt de încredere, dar el nu a fost persoana potrivită/disponibilă? Ai claritate asupra contextului și că o relație implică doi oameni, iar tu cel puțin ți-ai făcut partea ta. Iar acel efort poți să îl depui pentru cineva care va aprecia și va depune și el efort la rândul său.

Citește și:
Visați la o viață fabuloasă împreună? Ce aveți de câștigat dacă vă setați obiective mai mici

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle