Îl respecți, îl placi, dar nu ca iubit. Cum să respingi un bărbat, fără să-l rănești

Te afli într-o situație dificilă și nu știi cum să o rezolvi. El vrea mai mult de la tine, tu nu, dar nici să-l pierzi. Cum să respingi un bărbat, într-un mod cât mai delicat...

Îl respecți, îl placi, dar nu ca iubit. Cum să respingi un bărbat, fără să-l rănești

Cel puțin o dată în viață ai fost în situația să respingi un bărbat, dar să te intereseze și felul în care o faci, care ar putea fi consecințele. Poate ai gândit și simțit astfel din vinovăție. Poate pentru că tu ai fost respinsă brutal și nu vrei ca cineva să experimenteze asta din partea ta. Ori ți-ai dorit în continuare bărbatul acela în preajmă, ca amic. Sau nu vrei să-l rănești pentru că te consideri o persoană bună, așa te validezi, așa menții linia dreaptă a principiilor. Indiferent care ar fi explicația iată câteva metode să-l ții la distanță și să reacționezi mai blând.

Nu transforma totul într-o glumă

Până la urmă nu este nimic amuzant că el visează la tine într-un mod romantic, iar tu nu îi împărtășești sentimentele. Când virezi în umor, asta trădează un mod de protecție pentru tine și se duce destul de mult în direcția neasumării. Decât să accept situația așa cum e, să o tratez serios, mai bine glumesc pe seama ei și… poate trece de la sine. Tocmai, această invalidare rănește și mai mult.

Ascultă-l

Dacă vrea să discutați, acceptă dialogul. Are nevoie să își exprime emoțiile și să primească o încheiere sau un răspuns cât mai clar. Incertitudinea este dureroasă și îi poate alimenta fanteziile. Amintește-ți cum a fost pentru tine în trecut să nu primești nicio explicație, să nu poți vorbi cu un bărbat pe care îl plăceai mult. E momentul să explici perspectiva ta, să pui limite și să stabiliți reguli, inclusiv comportamentale, pentru viitor.

Nu îi da speranțe false

Cu atât mai mult dacă ești genul pe persoană căreia îi place să flirteze, să fie în centrul atenției, să aibă admiratori, și pe cineva de back up. E crud să dai speranțe false cuiva, și e mai sănătos și pentru tine să nu faci asta.

Distanțează-te

Poate fi o idee bună, din ambele sensuri. El primește timp să își revină emoțional, evitați întâlnirile ciudate, tu nu te vezi în postura de a-ți cenzura comportamentul când ești cu prietenii în oraș. Nu strică o anumită perioadă de timp, ca lucrurile să se mai răcească…

Gestionează-ți vinovăția

În mod clar nu poți mulțumi și nu poți plăcea pe toată lumea. Nu este treaba ta să îi faci pe cei din jur fericiți, ori să te sacrifici în sensul ăsta. Este un tip minunat și îți pare extrem de rău că nu poți să te apropii de el romantic? Da, e frustrant să dai peste cineva de calitate, iar tu să te uiți la el ca la un amic. O idee bună ar fi să te întorci către tine, să observi ce e de vindecat la propria persoană și să acționezi în acest sens.

Citește și:
Crezi că sunteți într-o zonă gri? Ți-ai dori să fiți împreună? Semne care-ți arată că pentru el ești doar o prietenă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle