Căsătoria nu este doar prilejul perfect pentru a îmbraca o rochie superbă și de a aduna toți oamenii dragi pentru a petrece. Este începutul unei vieți petrecute în doi, este o muncă în echipă alături de partener!
Însă, după această zi minunată, căsătoria își intră în drepturi și, înainte de a face acest pas, ar trebui să fii foarte conștientă de faptul că acest nou statut nu te va teleporta într-un basm.
Înainte de a spune „Da”, asigură-te că nu ai așteptări eronate!
În anumite cazuri dorința de a avea copii poate fi atât de puternică încât aceasta predomină orice alte idei sau aspirații, iar căsătoria poate fi văzută drept unica modalitate de a îndeplini această dorință. O relație forțată ce rezultă într-o căsnicie forțată nu aduce fericire nici copiilor și nici părinților! Așadar, nu îți imagina că un copil îți va garanta o căsnicie fericită sau viceversa!
Chiar dacă toate prietenele tale sunt căsătorite, iar tu te îndrepți cu pași rapizi spre vârsta la care devine „inacceptabil” să fii necăsătorită în ochii societății, nu trebuie să te grăbești. Aceasta este o decizie ce necesită timp de gândire, pentru că vorbim despre una dintre cele mai importante relații din viața noastră. Nu te supune presiunilor societății sau fricii de a rămâne singură!
Dacă îți imaginezi că în dimineața de după nuntă iubitul tău se va schimba și va fi mai atent la dorințele tale, află că o căsătorie nu garantează că o persoană se va schimba. Atunci când decizi că a sosit momentul să te căsătorești, fă acest pas cu cineva care este așa cum îți dorești tu acum!
Dacă ești foarte norocoasă, s-ar putea ca cel cu care urmează să te căsătorești să fie persoana cu care îți vei dori să faci sex pentru tot restul vieții. Însă, trebuie să înțelegi că partidele minunate de sex de la începutul relației nu vor dura toată viața. Uneori, jobul, stresul sau orice alte probleme de zi cu zi pot sta în calea partidelor fantastice de sex!
Poate că suferi de unele episoade depresive sau ți se întâmplă să ai stări de anxietate atunci când te gândești la viitor și îți imaginezi că pășind alături de omul iubit spre altar este leacul potrivit. Însă, lucrurile stau cu totul altfel, căsnicia nu poate vindecă asemenea unui panaceu suferințele din interiorul tău și nu va șterge cu buretele problemele tale. Mai mult, deoarece este vorba despre o legătură atât de importantă care este asemeni unui job constant, aceste griji și anxietăți s-ar putea înmulți.
Una dintre cele mai mari greșeli într-o relație este dependența de partener. Grija constantă și nevoia acută de a te afla lângă persoana iubită nu este sănătoasă, pentru niciunul dintre parteneri. Este importat să învățați să existați și să funcționați la depărtare unul de celălalt!
Există femei pentru care îngrijirea familiei și îndeplinirea unor sarcini legate de casă sunt cele mai plăcute activități și le îndeplinesc cu dedicație și plăcere. Însă, dacă nu ești totalmente convinsă că te numeri printre aceste femei, nu ezita să comunici acest lucru și partenerului. O viață de casnică, atunci când nu este dorită, poate duce la acumularea a numeroase frustrări și supărări, care în timp pot dauna sănătății mentale, emoționale și fizice.
Un simplu certificat de căsătorie nu ne poate garanta că vom fi fericite toată viața și că relația va fi întotdeauna armonioasă, chiar dacă ne-am dori acest lucru. Pentru ca orice legătură să funcționeze este nevoie că toate persoanele implicate să dea dovadă de interes și să depună anumite eforturi. Într-o căsnicie intervine și compromisul, oricât de mult ne-ar displăcea acest adevăr. Uneori este nevoie ca tu să renunți la anumite idei sau lucruri pentru ca relația să meargă!
Dacă porți verighetă pe deget nu înseamnă că tot timpul și dedicația ta ar trebui îndreptate către căsnicie. Continuă să fii aceeași persoană și să fii preocupată de aceleași hobby-uri și interese. Nu îți pierde o parte din tine pentru a o dedica acestei relații, în fond, sunteți două persoane și fiecare are nevoie de spațiu pentru propriile interese!
Foto: PR