Greșeli pe care le faci atunci când ai o relație la distanță

Când ai o relație la distanță presiunea este mare, uneori este copleșitor și sentimentul de singurătate. Iar de aici până la alegeri neinspirate poate fi doar un pas.

Greșeli pe care le faci atunci când ai o relație la distanță

V-ați cunoscut într-un anumit context, atracția a fost mare și ați continuat povestea deși locuiți în orașe sau țări diferite. Ați fost o vreme împreună în același loc, poate chiar ați locuit împreună, apoi unuia i s-a oferit o oportunitate profesională grozavă, dar la distanță. Explorați ideea de a vă muta din țară sau în alt oraș, iar primul a plecat cel mai adaptabil, care a avut inițiativa aceasta, ori care financiar poate să creeze un cadru stabil. Doar unul dintre voi tatonează acest vis de a părăsi orașul în care vă aflați, și știi că dacă nu îl lași să încerce, nu veți avea niciodată liniște. Diferite variante de relație la distanță în care ați decis să mergeți mai departe împreună. La fel de variate și capcanele în care poți cădea.

Provocarea geloziei

Vrei să îl aduci mai repede acasă. Să îl faci să conștientizeze ce are și ce poate pierde, pe tine, relația bună dintre voi. Așa că apelezi la diferite modalități prin care să îl faci gelos. Poate că începi să îi povestești de un coleg de serviciu cu care petreci mult timp și te înțelegi bine. Ieși foarte mult în oraș și îi trimiți poze de la diferite petreceri ori le postezi pe social media. Nu îi răspunzi intenționat la telefon sau la mesaje astfel încât să înceapă să își pună întrebări. Doar că în felul acesta pui la îndoială capitalul de încredere, iar sentimentul de siguranță devine din ce în ce mai șubred.

Schimbi înțelegerea

Inițial i-ai spus că îl susții, că e grozav că vrea să își continue studiile, să facă o anumită specializare, că e fabulos să accepte job-ul acela atât de bine plătit. Aveați un acord foarte clar care vă dădea amândurora liniște. Apoi în scurt timp îi recunoști că totul era doar de fațadă, că de fapt nu ești de acord cu absolut nimic, să renunțe la planul respectiv și să vină acasă. Adică, practic, prima dată l-ai mințit pe el, dar și pe tine.

Nu întreții relația ori o faci în exces

El a plecat, el să facă efortul, nu? Sau el e bărbatul, el să se străduiască să vină în orașul în care te afli tu. Practic plasezi responsabilitatea menținerii și creșterii relației doar pe umerii lui. Sau dorind atât de mult să fiți împreună, tu ești cea care depune efort și în locul lui. Tu îl suni, îi scrii, mergi la el, faci toate concesiile pe care le etichetezi drept adaptabilitate sau urmărirea scopului romantic. Riscul principal? Și dacă iei decizia să te muți tu în orașul lui, practic să-ți reconfigurezi semnificativ existența, să se perpetueze mai departe același tipar. Tiparul în care vezi că el are o contribuție foarte mică în relație, nu are un grad de asumare ridicat. Pentru el e doar o încercare, fără să ia în calcul faptul că tu te-ai mutat în al colț al lumii sau al țării pentru el și relația voastră.

Vă bazați prea mult pe tehnologie

De ce să stabiliți vizite, să cheltuiți bani din moment ce puteți oricând vorbi la telefon, să vă dați mesaje non-stop sau să faceți video call? Da, aceste soluții sunt utile, dar nu singurele pe care să vă bazați. Este nevoie de atingere fizică, timp fizic împreună. Vă puneți ouăle într-un singur coș, așa cum și flexibilitatea, a fi foarte înțelegători, că acum nu se poate, asta e situația, da, se mai prelungește șederea, să fie o formă de neangajare relațională, de evitare, ori pură capitulare în care nevoile emoționale sunt ignorate.

Citește și:
Unul dintre părinții tăi a fost alcoolic? Cu ce fel de probleme te poți confrunta în relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle