Gesturi mici și mari care îți fac relația de cuplu mai puternică

Uneori chiar nu te costă nimic, la propriu, să faci gesturi drăguțe în cuplu. Iar diversele manifestări de tandrețe sau interes hrănesc relația și vă fac fericiți pe amândoi.

Gesturi mici și mari care îți fac relația de cuplu mai puternică

Poate că din etapa curtării te-ai obișnuit ca bărbatul să facă toate acele gesturi frumoase care îți aduc zâmbete largi și bucurie. Prietenele îți spuneau că el trebuie să depună efort și să te vâneze tot timpul. Să spunem că funcționează o vreme, dar fiorul noutății se duce, la fel și etapa de început. În plus, este epuizant să faci constant eforturi, dar tu să nu primești. Relația presupune acest schimb al lui îmi dai/îți dau, iar bărbații au și ei nevoile lor emoționale.

Exprimă-ți gratitudinea

Se poate întâmpla să ai tendința îndreptățirii, să te porți ca și cum ți se cuvine. Ca atare să nu mai apreciezi ceea ce el face pentru tine, pentru voi. Periodic laudă-l, manifestă-ți recunoștința, arată-i că vezi și că acțiunile lui sunt valoroase. Nu, nu doar copiii au nevoie de validare, ci și adulții.

Atingeri fizice…

fără conținut sexual. Adică tandrețe pură tradusă în mângâieri, săruturi, îmbrățișări. Degeaba îi spui când este la birou că îți este dor de el, dacă acasă te comporți rece și indiferentă. Ia-l în brațe la culcare, cuibărește-te la pieptul lui când vă uitați la un film.

Vino și tu cu propuneri

Este mai simplu și confortabil ca el să organizeze mereu ieșirile în oraș, plecările în weekend sau în vacanțe. Dar cu siguranță și-ar dori ca ocazional să fii mai proactivă, indiferent cât de omul acțiunii este el. Pur și simplu invită-l la film, la cină, anunță-l că plecați la munte sau mergeți la o piscină. Se va simți dorit, că ești interesată de el și dispusă să ai inițiativă în ceea ce îl privește.

Ține cont de ceea ce îi aduce bucurie

Și pune în practică lucrurile respective. Cu atât mai util dacă este genul care se sacrifică și pune fericirea altora mai presus de a lui. Își dorește să te vadă fericită și nu îl deranjează să faceți ceea ce te bucură pe tine, dar cum sunteți doi în poveste faceți și activitățiile lui preferate.

Nu îi mai face reproșuri din trecut

Mai ales dacă țin de viața pe care a avut-o înainte de a fi cu tine. Știai despre ce e vorba și ai fost de acord să preiei tot pachetul pe care îl reprezintă el. Ai aflat ulterior? Aveai alegerea de a renunța și nu ai făcut-o. Cu ce este util, folositor pentru relația voastră să vii cu aceste reproșuri? Aduci în discuție elemente din trecutul vostru ca și cuplu? Este cazul să le rezolvați, altfel bulgărele de zăpadă se va face din ce în ce mai mare până când devine o avalanșă care devastează totul în cale.

Respectă-i limitele

Respectând aceste limite, de fapt îl respecți pe el. Desigur, reciproca este valabilă și pentru tine. Așa cum ai ținut cont de ceea ce îi place, ține cont și de ceea ce este dezagreabil pentru el. Nu îl forța și asumă-ți zonele care nu sunt nicicum negociabile, dacă evident poți să trăiești cu ele, și nu reprezintă pentru tine un compromis chinuitor.

Citește și:
Reguli pentru o familie fericită, de la mic la mare

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle