Fractură de logică? (de Roxana Voloșeniuc)

Ideea unui pașaport de imunitate a mai fost vehiculată la debutul pandemiei de coronavirus. De ce nu o punem în aplicare acum, ca măcar cei care au făcut boala să își poată relua viața așa cum o știau?

Fractură de logică? (de Roxana Voloșeniuc)

În România sunt oficial 212.400 de oameni care au avut Covid-19 (neoficial în jur de 400.000, dacă estimările oamenilor de știință sunt corecte), iar în lume cifra oficială se ridică undeva spre 44 milioane de oameni, neoficial – only God knows.

Aceste milioane de oameni sunt tratate de către autorități (oriunde s-ar afla ele) total nedrept, sunt de părere. Majoritatea au dezvoltat și anticorpi în urma dezvoltării bolii, care sunt la unii în cantitate mare, la alții în cantitate mai mică (știu, există un foarte, foarte mic procent care nu a dezvoltat deloc anticorpi, deci ei nu fac parte din categoria celor despre care urmează să vă spun mai departe).

Dar au anticorpi, așadar nu sunt în pericol, pentru o perioadă de timp cel puțin, care diferă, între 2-3 luni și un an, nici să mai ia și nici să mai dea mai departe boala. Cu toate acestea, autoritățile se comportă cu ei ca și cum sunt în continuare potențiali bolnavi sau potențiali agenți de transmitere și îi obligă, la fel cum îi obligă și pe cei care n-au făcut niciodată boala, ba să poarte masca (de ce ??? Ei nu mai fac boala și nici nu o mai pot transmite…), să mănânce afară, în frig, pe o terasă obscură, în loc să o facă, civilizat, în interior; iar lista exemplelor poate continua cu milioanele.

Nu ar fi mai logică o abordare de tipul: primești un pașaport/document de imunitate sau cum vrei să îl numești, pe care îl vizezi periodic și, în funcție de cantitatea de anticorpi, să-ți vezi liniștit de viață… Ba mai mult, poți în acest fel să contribui la resuscitarea economiei? Pentru că ei vor putea astfel merge la birou, ar putea să călătorească, să mănânce în restaurante și hoteluri, ar putea să facă aproape tot ce noi, ăștia, încă neinfectați, nu mai putem face de 8 luni.

Poate îmi scapă mie ceva, dar logica simplă, primară, îmi spune că, pe lângă faptul că acești oameni sunt discriminați, ei sunt împiedicați și să ajute economia, așa cum spuneam. A… că vor exista abuzuri și corupție și că vei vedea aceste pașapoarte traficate pe sume derizorii poate fi o problemă, dar nu un argument pe care l-ar putea folosi guvernele, că doar nu vor argumenta: suntem un stat corupt, fără departamente de control, fără resurse etc.

Eu cred ca ăsta ar fi viitorul, mai ales că numerele vor fi din ce în ce mai mari, iar eradicarea virusului se pare că va mai dura niște ani.

PS: Încerc să mi-i imaginez pe acești 44 milioane de oameni într-un lockdown. Închiși în case… Cât de nedrept ar fi???

Disclaimer: Vă rog să nu mă înțelegeți greșit, eu sunt pentru purtarea măștii și pentru reguli, oricat de dure ar fi, dacă asta trebuie să facem ca să evităm îmbolnăviri, decese suplimentare. Dar nu mă puneți să ud plante artificiale că așa trebuie, că așa e legea, că atunci mă voi revolta.

Citește și:
La școală cu autoritățile române! (de Roxana Voloșeniuc)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle