Fii atentă la felul în care vorbește! Indicii că partenerul tău de cuplu este un bărbat imatur

Nu doar comportamentul îți arată că este un bărbat imatur, ci și vorbele. Fii atentă la cuvintele lui, la frazare și nu te lăsa manipulată.

Fii atentă la felul în care vorbește! Indicii că partenerul tău de cuplu este un bărbat imatur

Îți spune că exagerezi, că ai foarte multe pretenții și standarde ridicate? Sunt contexte clare când ceea ce zice partenerul susține comportamentul său și dovedește că este un bărbat imatur. Sunteți la început de poveste? Folosește-te de frazarea sa ca de un reper în ceea ce îi privește (i)maturitatea.

Dacă nu facem ca mine…

… și completezi tu mai departe amenințarea sau amenințările pe care de obicei le aruncă în scenă. Ai de-a face cu o modalitate de manipulare copilărească, un fel de îmi iau jucăriile și plec dacă nu ne jucăm numai cum doresc eu. Arată lipsă de empatie, lipsa dorinței de a negocia și de a găsi o cale comună agreabilă pentru amândoi.

O viață avem

De aici transpar impulsivitatea și indisciplina, fără să mai ia în calcul potențialele efecte, care ar fi consecințele neplăcute ale acțiunilor sale. Dacă activitatea respectivă poate fi reprogramată într-un context mai prielnic sau cine este afectat…

Nu e vina mea

Ci eventual a ta, a părinților, colegilor, prietenilor, societății. Nu își asumă responsabilitatea propriilor fapte și implicit nu își asumă evetualele schimbări pe care ar fi sănătos să le facă. Responsabilitatea este plasată în exterior, să se ocupe alții, nu el.

Pentru că nu vreau eu

Ca un copil care are un tantrum, se tăvălește pe jos urlând. Nu dă explicații concrete, care sunt motivațiile sale, ce și-ar dori și cum puteți colabora pentru a găsi o soluție. Este numai despre el, și nu se uită la nevoile sau dorințele tale.

Dar chiar trebuie?

Din nou o încercare de a evita responsabilitățile sau ce intră în atribuțiile de adult. Mai departe poate intra ușor în rolul de victimă, tu fiind persecutorul care îl obligă la diverse activități.

Nu mă interesează ce crezi tu

Și eventual pleacă din cameră, se comportă ca un adolescent rebel care își confruntă mama ce tocmai i-a ținut o prelegere despre ce e important, urgent, semnificativ, care sunt responsabilitățile ce trebuie bifate.

Ești prea serioasă

Sau ce derivate vrei să adaugi. Ca și cum tu strici tot cheful, ești un party killer, și te prezinți numai cu diverse probleme care îl încarcă și îi fură energia pozitivă.

Aia e

Un fel de modalitate nepoliticoasă de a încheia conversația. Cu prea puțină implicare spre deloc, zero deschidere și transparență. Nu se mai simte confortabil, vrea să scape și aceasta este varianta simplă care sună și ca un fel de decret ce nu invită la negociere, ci doar ca tu să accepți starea de fapt și, scurt pe doi, să nu îl mai bați la cap. Orice încercare de discuție o percepe drept cicăleală sau ceartă.

Citește și:
Nu ai motive serioase? La ce să te gândești când vrei să te desparți de partenerul tău de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle