Poti avea succes chiar si fiind vulnerabila

Ti-ai imaginat vreodata ca vulnerabilitatea este ea si un factor important in atingerea succesului? Noi iti spunem cum!

Poti avea succes chiar si fiind vulnerabila

Toate sfaturile despre succes si atingerea scopurilor te indeamna sa ai o atitudine pozitiva, sa fii puternica si foarte hotarata. Nu e nimic rau in asta. Si, bineinteles, lucrurile chiar functioneaza asa, dar ti-ai imaginat vreodata ca vulnerabilitatea este ea si un factor important in atingerea succesului? Stiu ca suna cumva deplasat sa pui in aceeasi propozitie „vulnerabilitate' si „succes', pentru ca vulnerabilitatea inseama sa te deschizi, dar daca iti pui sperantele si temerile la vedere e posibil sa-ti fie mai usor sa avansezi catre idealurile tale.

Accepta-ti valoarea!

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a-ti folosi propria vulnerabilitate este sa privesti adanc in tine si sa-ti dai seama ce persoana valoroasa esti. Daca te deschizi in fata unei persoane si ii impartasesti lucruri intime despre tine, atunci trebuie sa ai si convingerea ca meriti un raspuns pozitiv de la interlocutorul tau. Nu vei ajunge foarte departe cu vulnerabilitatea daca in adancul sufletului tau nu crezi ca meriti sa fii tratata bine.

Fii pregatita pentru orice tip de reactie!

N-ar trebui niciodata sa-ti maschezi sau sa-ti camuflezi vulnerabilitatea doar pentru ca te sperie reactiile pe care le-ai putea primi. Daca te arati vulnerabila in fata unei persoane, iar asta este singurul mod in care poti face fata unei anume ocazii sau situatii, atunci trebuie sa fii pregatita fata de tine insati cu orice posibila reactie pe care o poti declansa. Esti o persoana puternica si, poate ca nu-ti vine sa crezi, dar chiar poti face fata multor situatii delicate.

Redobandeste-ti puterea!

Daca te deschizi in fata cuiva si iti arati partea vulnerabila intr-un mod care poate insemna ca ar putea profita candva de informatiile obtinute, nu trebuie sa regreti deloc! Vorbind despre cele mai intime si secrete parti ale fiintei tale, practic aduci la suprafata acele aspecte pe care cineva le-ar putea folosi atunci cand ar vrea sa incerce sa te raneasca. Poti sa-i spui si „auto-demascare'. Dar, daca oamenii stiu despre tine ca esti o persoana deosebita si la interior si la exterior, se vor simti dezarmati si nu vor avea cum sa-ti faca rau.

Fii calma!

Sa fii vulnerabila nu inseamna nici pe departe sa-ti pierzi usor controlul. De aceea trebuie sa inveti sa-ti gestionezi emotiile si reactiile, atunci cand le prezinti oamenilor aspecte mai profunde ale personalitatii tale. Reactia lor pozitiva va fi mai puternica daca si tu vei fi mai ferma.

Nu opune rezistenta!

Daca simti ca intri pe un teritoriu delicat alaturi de o persoana care ar putea fi descrisa ca fiind vulnerabila, trebuie sa incerci sa dai frau liber emotiilor, sa te porti firesc si sa nu incerci sa opui rezistenta conversatiei, chiar daca ti se pare prea incarcata emotional. Un om simte imediat cand celalalt este deschis, asa ca poti sa te arati la randul tau vulnerabila: nu vei obtine decat o reactie pozitiva.

Impartaseste-ti sentimentele!

Acea veche fraza care spune ca o problema impartasita este o problema pe jumatate rezolvata exact asta inseamna: ca poti sa te arati vulnerabila in fata unui prieten sau a unui partener. Atunci cand iti impartasesti sentimentele fata de oameni in care ai incredere te simti eliberata. In plus, asta iti ofera o perspectiva diferita si te poti bucura de sfaturi pertinente de la persoane bine intentionate.

Singura directie este: inainte!

Trebuie sa-ti dai seama ca, de indata ce ai decis sa te deschizi si sa-ti impartasesti vulnerabilitatile, singura directie in care poti merge este inainte. Acum, ca o persoana ti-a vazut cea mai vulnerabila parte a ta, vei putea construi alaturi de ea o relatie mai puternica, bazata pe un fundament mai solid. Sa fii vulnerabil nu inseamna ca te asezi pe o pozitie mai slaba, ci pe una de incredere. Vulnerabilitatea inseamna slabiciune doar daca tu o percepi asa!

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle