Dovezi că ai o relație de cuplu sufocantă care vă împiedică să fiți cu adevărat fericiți

O relație de cuplu sufocantă te poate face să devii dependentă de partener, să uiți cine ești fără el, să te îndepărtezi de alte persoane dragi sau să fie în sine distructivă pentru iubirea voastră.

Dovezi că ai o relație de cuplu sufocantă care vă împiedică să fiți cu adevărat fericiți

O relație de cuplu sufocantă nu este dovada sentimentelor romantice foarte puternice, ci, mai degrabă, dovada fricii. Acea frică de abandon, de singurătate, că nu te vei descurca singură și ai nevoie de cineva care să te împingă de la spate. E mai simplu ca fuziunea să se petreacă atunci când locuiți împreună, dar nu este neapărat un criteriu obligatoriu. Ce se întâmplă când relația este sufocantă? Evoluția individuală separată nu se mai produce, și, ca atare, inclusiv relația rămâne pe loc. Iar celălalt partener, copleșit, are tendința de a evada.

Cuplul înseamnă fericire

O perspectivă periculoasă care după despărțire poate duce foarte ușor la depresie, și în timpul relației la anxietate și crize de gelozie. Când pui semnul egal între partener și conceptul de fericire, practic îi pui lui pe umeri toată greutatea fericirii tale, care nu mai depinde de tine, așa cum ar trebui, ci de el. Practic interesele și pasiunile tale, celelalte relații cu familia și prietenii ajung să nu mai conteze.

Te scoate din sărite

Cum merge, cum vorbește, cum respiră, simpla lui existență simți că te scoate din minți. Începi și găsești defecte, nimic aproape că nu-ți mai convine. Ai nevoie de spațiu, de libertate, independență și poate nu știi cum să le ceri sau să pui limite.

Nu te simți confortabil fără el

Ai nevoie ca peste tot să îți fie alături, altfel parcă nu te descurci ori te simți incompletă. Activitățile pe care trebuie să le ai singură, forțată de împrejurări, nu reprezintă o plăcere. Și chiar dacă în teorie ar oferi bucurie, pur și simplu nu poți să o trăiești.

Uiți de prieteni

Un simptom cât se poate de evident. Brusc, nu mai ai timp pentru prietenii vechi, pentru părinți, atenția îți este complet acaparată de partenerul de cuplu. Orice ieșire în oraș, vizită, plecare în weekend se petrece numai în cuplu. Fie îi devii însoțitoare în grupul său de prieteni unde dorește să te integreze, fie sunteți voi doi uniți împotriva tuturor.

Nu faci nimic fără aprobarea lui

Ca un copil care crede că nu se descurcă, nu are suficientă încredere în sine, îi ceri constant părerea și nu faci nimic până nu îți dă el voie, la propriu. Practic acțiunile tale sunt controlate, conștient sau nu, de către partener. Având în vedere această codependență e foarte probabil să-ți abandonezi interesele și să le preiei pe ale lui ca și cum sunt alte tale. Evident, doar trebuie să faceți totul împreună.

Citește și:
Ce își dorește orice bărbat să audă! Vă ajută să aveți o relație de cuplu mai puternică

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle