Doare, dar ești norocoasă că s-a încheiat! Tipuri de despărțiri care îți arată că el nu avea ce căuta în viața ta

Unele despărțiri sunt amicale, altele brutale, iar o categorie specială îți transmite că ai un înger păzitor.

Doare, dar ești norocoasă că s-a încheiat! Tipuri de despărțiri care îți arată că el nu avea ce căuta în viața ta

În funcție de vârstă și de istoric poți avea centura neagră în materie de despărțiri. Nimănui nu-i plac. Am folosit munți de șervețele, am plâns oceane de lacrimi și ne-am exasperat prietenele cu povești interminabile. Poate ți-ai dat seama că ai un tipar de bărbat, că aparent inexplicabil ajungi în situații similare. Și chiar dacă inițial pare sfârșitul lumii, unele despărțiri vin ca o eliberare. Eliberare de un om cu morală și moravuri îndoielnice, eliberare de un viitor cu tușe intense de nefericire. Iar calitatea cuiva o vezi și după felul în care încheie o poveste cu tine.

Despărțiri în care te vorbește de rău

Se poartă urât, vezi că nu îi mai intri în grații orice ai face. Are un comportament degradant la adresa ta și parcă a ieșit la suprafață geamănul său malefic. Apoi, brusc, auzi din anturaj niște minciuni absolut incredibile. El se află în plină campanie de defăimare la adresa ta. Deși el este cel care se poartă oribil, încearcă să-și spele imaginea publică făcând din tine personajul negativ. Tu ești de vină pentru toate, tu vrei sau ai reușit să-i rupi inima în două. Se poate întâmpla asta înainte de despărțire sau după, important e să pară victimă și băiatul bun. Ceea ce evident nu e cazul.

Dispare fără urmă

Îmi amintesc două cazuri distincte: când a plecat după pâine și apă și nu s-a mai întors, nu a răspuns la telefon, nu a revenit să își ia cele câteva haine rămase la iubita părăsită neașteptat; nu a mai dat niciun semn deși pentru seara respectivă aveau planuri clare de mers la cinema. Cei doi indivizi nu au pățit vreun accident, nu au fost răpiți de teroriști sau extratereștri, ci pur și simplu au dispărut din viața femeilor cu care aveau o relație de câteva luni. Îi lipsește curajul să îți spună că nu dorește să mergeți mai departe? Spune merci că ai scăpat de o persoană neasumată, lipsită de empatie și considerație pentru tine și emoțiile tale.

Despărțiri sub formă de pedeapsă

Aceasta este o manipulare brutală în care el se folosește de sentimentele tale și teama de abandon pentru a-și atinge scopurile. Probabil că ați avut divergențe serioase pe anumite teme, nu ați reușit să faceți un compromis agreabil pentru amândoi. De fapt la el nici nu există varianta de compromis, ci propriul lui scenariu ce trebuie urmărit cu strictețe. Așa că pentru a-ți forța mâna nu doar că te amenință cu despărțirea, ci o și pune în practică. Ori despărțirea este o modalitate clară și intenționată de a te răni, pentru cine știe ce faptă pe care el o consideră impardonabilă. Uneori dorește clar să te distrugă, atât de mare este nevoia de răzbunare, și știe că despărțirea e foarte eficientă.

Îți flutură sub nas noua cucerire

Relația voastră avea multe probleme, erai nefericită prin urmare îți era imposibil să fii drăguță cu el, numai lapte și miere. Natura sa narcisică cere adorație, atenție, validare pe care imediat și-o ia din altă parte, intrând instantaneu în altă relație. Nu are perioade de pauză, ba chiar o vreme a fost implicat cu amândouă în paralel. Își pierde interesul pentru tine, te ignoră, poate chiar îți spune ce minunată e cealaltă, ce calități are, sau te transformă într-o amică pentru că tot vrea să fie pe piedestal.

Citește și:
Există momentul perfect când vine vorba de a ne găsi dragostea?

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle