De ce timpul petrecut împreună e un limbaj al iubirii esențial

Sunteți extrem de ocupați sau considerați că relația voastră e deja extrem de bine sudată. Cu toate astea, timpul este un limbaj al iubirii care nu trebuie neglijat.

De ce timpul petrecut împreună e un limbaj al iubirii esențial

Timpul nu este singurul limbaj al iubirii. Mai există serviciile diverse pe care celălalt le poate face pentru tine, complimentele și validările pe care ți le oferă, darurile minore sau somptuoase, atingerile care sunt pentru tine un semn de afecțiune. Și chiar dacă timpul nu se află neapărat în top 3 limbaje ale iubirii pentru voi, este foarte important să îi dați timpului… timp. Iată de ce.

Exersați comunicarea

Cum ați putea face asta dacă voi nu vă întâlniți? Sau se întâmplă rar, rapid, prinși în diverse responsabilități sau task-uri care trebuie îndeplinite. Învățați să negociați, să gestionați un conflict, să vă oferiți blândețe, înțelegere, să vă ascultați reciproc. O consecință pozitivă și imediată? Crește intimitatea emoțională, iar o dată cu ea și cea fizică.

Crește apartenența

Nu mai funcționați individual, fiecare cu felia lui de viață, ci mai degrabă intrați în rolul de parteneri, coechipieri. Simțiți că aparțineți, că formați microuniversul vostru, de unde și un plus de loialitate. Timpul petrecut împreună vă oferă și destule ocazii să construiți sau să cimentați încrederea în relație și în celălalt.

Aveți experiențe plăcute

Puțin timp, multe responsabilități, nu știți ce să rezolvați mai repede. Unde este distracția? Unde sunt acele activități care vă transpun în modul de copil fericit și vă încarcă? Cum depuneți active emoționale în contul bancar emoțional? Relația este o entitate de sine stătătoare care trebuie și ea hrănită.

Îți înțelegi mai bine partenerul…

… atunci când petreci timp cu el. Chiar dacă sunteți de 5 ani împreună sau mai mult, și spui că îl cunoști ca pe buzunarele tale, nu uita că oamenii evoluează, cresc, se schimbă. Iar dacă nu vă acordați suficient timp împreună poți avea supriza ca într-o zi să-ți spui că nu mai știi cine este omul de lângă tine. Desigur, reciproca este valabilă și pentru propriul tău parcurs personal.

Vă dezvoltați împreună

Care crezi că este scopul unei relații? Acela de a fi fericită? Poate că este un prim răspuns sau unul care ți se pare rezonabil. Însă principala misiune a relației de cuplu este să ofere acel spațiu sigur și hrănitor pentru evoluția voastră, a fiecăruia.

Conexiune mai puternică

Nu vă leagă creditele sau copiii, statutul social, legăturile pe care poate le au familiile voastre de origine. Ci acea conexiune emoțională care devine mai solidă pe măsură ce vă acordați timp în doi. Vă permiteți să deveniți vulnerabili unul în fața celuilalt, fără măști de protecție care să polueze percepția. Vă cultivați acel grad de prietenie, camaraderie, care împreună cu atracția fizică formează un mix imbatabil. Și chiar dacă fluturii din stomac de la început s-au calmat, iubirea voastră evoluează, trece la alt nivel: iubirea matură.

Citește și:
Ce să îți spui atunci când partenerul de cuplu te-a rănit teribil

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle