Ce să îți spui atunci când partenerul de cuplu te-a rănit teribil

Fie că încă sunteți împreună sau v-ați despărțit, atunci când partenerul te-a rănit și doare îngrozitor e necesar să schimbul modul tragic în care te raportezi la situație.

Ce să îți spui atunci când partenerul de cuplu te-a rănit teribil

Partenerul te-a rănit, iar modurile tale de reacție sunt cele mai diverse. Nu îți expui emoția din teama de a nu provoca o nouă ceartă, ca asta să nu îl determine să te părăsească. Eviți ceea ce simți și te concentrezi pe serviciu sau alte activități, ești extrem de agresivă și apoi îți pare rău pentru comportamentul tău. Iar dinamica interioară nu se oprește aici…

Ieși din victimizare

Oare îți spui că ți-a distrus viața, că acum nu mai ai niciun strop de încredere în tine? Că existența ta s-a dat peste cap și nu mai are niciun rost? Că și-a bătut joc de tine, a vrut doar să profite de tine? Toată această dramatizare te ține pe loc și împiedică vindecarea. Iar calitatea vieții tale o orientezi doar într-o singură direcție: cuplul. Asta e tot ce compune viața ta?

Nu e despre tine, ci despre el

Acțiunile și alegerile lui vorbesc despre persoana în cauză, despre limitările pe care le are, maturitatea și inteligența sa emoțională. Atât poate să ofere, atât a știut să facă.

Asumă-ți contribuția

Este util pentru tine să te uiți și în propria grădină. Ce pot învăța eu de aici? Ce nu e indicat să fac în viitor într-o altă relație? Cum l-am rănit încât apoi și el m-a rănit pe mine? Așteptările mele erau realiste în raport cu ceea ce ofeream sau promiteam eu?

Este ceea ce aveam nevoie?

De câte ori nu ai plâns după cineva care nu dovedea empatie și respect în raport cu tine? Care nu te asculta, pentru care nu te simțeai importantă, nu te simțeai iubită și apreciată… Erai agățată de o iluzie, de cum ți-ai fi dorit să fie ori cum a fost cu foarte multă vreme în urmă. Ceea ce ai nu e neapărat și ceea ce îți împlinește nevoile emoționale.

Ce câștig eu de aici?

Oare este o nouă ocazie de a seta limite, de a cere, de a reconfigura traseul și natura relației voastre? Poate cuplul să renască din cenușă ca o superbă pasăre phoenix? Sau despărțirea ce noi perspective deschide? De a te ocupa de tine, de a-ți urmări interesele, hobby-urile, de a crește și a te dezvolta? De a-ți redesena viața exact după criteriile importante pentru tine?

Iertarea nu te face slabă

Îndârjirea de a-l pedepsi, de a-i face viața un calvar se întoarce împotriva ta mai puternic decât o primește el. Căci tu ești prinsă în frustrare și resentimente, în trecutul alambicat. Când îl ierți și mergi mai departe o faci în primul rând pentru tine, pentru a te ușura sufletește. Nu înseamnă că uiți sau că nu există consecințe palpabile pentru el, și nu trebuie să facă niciun efort.

Citește și:
Nu ești foarte sigură? Limbajul corpului îți arată clar dacă te place

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle