De cand nu ai trimis o scrisoare? E vremea sa o faci!

Am vorbit cu Cristina Dobrescu, una dintre initiatoarele proiectului “Livrez dragoste”, despre epistolele scrise frumos de mana, despre intalnirea lor cu MagiCamp si, mai ales, despre felul in care te poti implica chiar tu ca sa ajuti copiii cu afectiuni oncologice.

De cand nu ai trimis o scrisoare? E vremea sa o faci!

Initiatoarele proiectului Livrez dragoste' trimit scrisori in toata tara de ceva vreme. Dar acum au pus la bataie 100 de misive pe care le poti trimite cui vrei tu – stiind ca gestul tau ajuta MagiCamp, tabara pentru copii cu afectiuni oncologice. Practic, nu a fost nicicand mai simplu sa faci doua gesturi frumoase intr-unul singur.

 

ELLE: Ati fondat mai intai proiectul Arta nu musca', dupa care a urmat Livrez dragoste'. Cum de ati ajuns sa faceti asta?

Cristina Dobrescu: Demersul nostru a avut la baza proiectul Arta nu musca', iar doi ani mai tarziu am lansat proiectul Livrez Dragoste'. Ne-am dorit sa readucem in atentia publicului scrisul de mana. Ne spunem tot timpul ca, in timp ce un mail sau un SMS pot fi sterse, o scrisoare va fi cu greu aruncata si va ramane in cutiuta cu amintiri pentru totdeauna. De asemenea, credem ca gestul de a scrie o scrisoare e mult mai autentic iar oamenii isi exprima mult mai usor gandurile intr-o scrisoare.

ELLE: Cum ati ajuns sa faceti o campanie pentru Magicamp? Ce v-a determinat sa va hotarati sa ii ajutati?

 

C.D.: Cunoaştem povestea frumoasa a proiectului MagiCamp de mult timp. Anul acesta am avut bucuria sa o intalnim pe Melania (Medeleanu, n.red.) la Cluj, atunci cand Cristina a participat la TEDx Cluj in calitate de speaker. A fost o energie atat de frumoasa, iar povestile ei despre MagiCamp ne-au determinat sa mergem acolo personal si sa ne implicam si noi în activitatile din tabara. Ne-am gandit ca putem ajuta si noi in vreun fel si astfel a rezultat un atelier de caligrafie. Un atelier prin intermediul caruia sa ii învatam pe copii sa-si scrie gandurile intr-o scrisoare cu sigiliu ca pe timpuri. Emotia simtita acolo este de nedescris. Bucurie mai mare ca acolo nu am vazut si, odata ce am revenit in Bucuresti, ne-am dat seama ca vrem sa facem mai mult pentru acea oaza de bucurie. Campania Impreuna livram bucurie in plic' a fost un rezultat firesc a ceea ce am simtit acolo.

 

ELLE: In ce consta campania voastra? Cu ce poate sa ajute lumea?

 

C.D.: Campania a fost gandita cu scopul de a ajuta MagiCamp. Am pus la bataie 100 de scrisori in plic cu sigiliu pe care noi le vom scrie si livra in mod gratuit oriunde in tara. O scrisoare are pretul de 69 lei, iar oamenii trebuie sa depuna contravaloarea scrisorii direct in conturile MagiCamp, iar apoi sa ne trimita pe adresa noastra de mail doneaza@livrezdragoste.ro confirmarea platii, textul si datele de livrare, iar noi ne ocupam de restul.

ELLE: Ce asteptari aveti de la acest demers?

 

C.D.: Ne dorim sa scriem cat mai multe scrisori si sa ajutam cat mai multi copii. Aici scrisorile se transforma in zambete.

 

ELLE: Stiu ca nu e prima campanie sociala la care puneti umarul. Care a fost feedback-ul atunci cand ati daruit scrisori celor care au donat sange, de exemplu?

 

C.D.: Asa este! Anul trecut am mai organizat doua campanii pentru Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti cu scopul de a-i convinge pe oameni sa doneze sange, oferind in schimbul gestului lor o scrisoare. Feedback-ul a fost foarte bun şi ne bucuram ca am convins multi oameni sa doneze.

Vom continua campaniile sociale şi speram sa nu ne oprim aici.

Citeste si:
Ce a invatat campionul roman Horia Tecau de la copiii dintr-o comunitate saraca

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle