David Popovici, primele declarații după ce a devenit primul campion mondial al României la natație: „Nu știu cum voi fi privit”

David Popovici a oferit primele declarații după ce a devenit primul campion mondial la natație al României.

David Popovici, primele declarații după ce a devenit primul campion mondial al României la natație: „Nu știu cum voi fi privit”

David Popovici a câștigat a doua medalie de aur la Campionatul Monidal de natație, proba de 100 metri, competiție desfășurată la Budapesta. De asemenea, sportivul a ieșit învingător și la proba 200 metri liber. La doar 17 ani,înotătorula scris istorie pentru țara noastră și a oferit primele declarații despre succesul său.

David Popovici a câștigat medalia de aur la ambele probe

Înotătorul a demonstrat că este cel mai bun, iar la doar 17 ani a uimit o lume întreagă. David Popovici a reușit dubla istorică și este primul sportiv care a câștigat ambele probe, după 49 de ani. O astfel de performanță a mai avut doar americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.

David Popovici a devenit primulcampion mondialal României și a stabilit și al patrulea cel mai bun timp din istoria probei. Tânărul a oferit primele declarații despre succesul său, dezvăluind ce planuri are pe mai departe. În ceea ce privește popularitatea lui în aceste momente, înotătorul a declarat că dacă i se va urca succesul la cap, cu siguranță va fi cineva care să îl aducă înapoi cu picioarele pe pământ.

„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a spus David Popovici la TVR.

Cum se pregătește sportivul înainte de fiecare cursă

Unul dintre cei mai valoroși sportivi de la noi, David Popovici a reușit la 17 ani o performanță incredibilă. Tânărul a declarat că înainte de fiecarecompetițieîși imaginează parcursul acelei curse, iar dorința de a câștiga o transformă în realitate.

„Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. Îmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere. Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc”, a precizat tânărul.

Întrebat care este primul lucru pe care îl va face când se va întoarce în România, David Popovici a spus că probabil va mânca ceva ce îi place foarte mult: „Nu ştiu, că mănânc ceva bun, probabil nişte sushi, o lasagna…”.

Citește și:
Heidi Klum și fiica ei, Leni, apariție spectaculoasă la premiera „Jurassic World: Dominion'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle