Cum să te folosești de mindfulness pentru a avea o relație de cuplu mai apropiată

Tehnicile de mindfulness nu sunt deloc complicate și vă ajută să deveniți un cuplu mai sudat, cu mai multă intimitate și plăcere.

Cum să te folosești de mindfulness pentru a avea o relație de cuplu mai apropiată

Mindfulness reprezintă o metodă de meditație derivată din budism, căreia i-au fost eliminate toate elementele religioase, devenind practic un cumul de tehnici de antrenare a atenției cu focus pe momentul prezent. Mindfulness a fost integrat în practica psihoterapeutică, având rezultate foarte bune pentru reducerea simptomelor depresive, anxietății, stresului. De ce nu ai extinde beneficiile sale și în ceea ce privește relația de cuplu?

În situațiile conflictuale

O ceartă care ia amploare și vă alimentați reciproc emoțiile negative. Ruminații sau interpretări legate de ceea ce spune sau face partenerul. Cum luați o pauză și opriți construcțiile minții? Aducând atenția în corp. Adică să faceți o scanare corporală și să observați ce anume simțiți în corp începând cu degetele de la picioare și până în creștetul capului. Acest proces nu mai lasă mintea să rumineze, fiind o distragere sănătoasă, conturând un soi de pauză care vă permite să nu mai răspundeți impulsiv, într-o manieră pe care apoi să o regretați.

Cum e comunicarea?

O discuție unde vă întrerupeți, vorbiți unul peste celălalt, butonați telefonul sau telecomanda nu este o discuție unde să fiți cu adevărat prezenți. O comunicare mindful e una în care mutați și exersați atenția pe ceea ce spune partenerul fără intruziunile tocmai menționate. Asta vă ajută să fiți real acolo unul pentru celălalt, să vă înțelegeți reciproc mai bine și evident apoi să găsiți soluții mai bune pentru ceea ce a creat conflictul.

Conectați în activități

Și nu trebuie să fie activități cu specific extraordinar, ceva deosebit care se întâmplă rar. E important să fiți prezenți și conectați unul la celălalt în activități obișnuite, zilnice, care uneori presupun și o intersectare de câteva secunde. Un sărut care chiar să fie simțit fizic și sufletește, o îmbrățișare scurtă sau mai lungă care devine un spațiu sigur de protecție. Gătitul împreună ca o joacă, fără grabă, stres sau critică. Care este scopul? Să vă savurați reciproc prezența, să se creeze o suplimentară condiționare pozitivă pentru timpul în doi, să se creeze intimitate fizică, să lăsați liberă latura ludică.

Reprioritizarea relației

Munciți din greu ca să aveți resurse pentru un trai bun. Vă ocupați adecvat de copii și alergați între diferite cursuri, pregătiri, ore de sport, ședințe cu părinții, dus și luat de la școală. Mai aveți și părinții voștri care poate vă mai cer ajutorul cu câte ceva, responsabilitățile zilnice ale casei, iar în tot tabloul ăsta rămâne puțină vreme sau deloc pentru relație.

Prin mindfulness aduceți pe cât posibil relația în top interese și atenție, plus că amplificați pozitiv interacțiunile pe care le aveți. Cine spune că nu puteți avea un moment mindful la cafea dimineața sau seara când vă băgați în pat și 5-10 minute sunt ale voastre pentru conectare emoțională. Notați care sunt distragerile obișnuite care vă împiedică să mutați atenția asupra cuplului, cum hrăniți chiar voi aceste distrageri și cu ce fel de comportamente mai sănătoase le puteți înlocui.

Citește și:
Simți des rușine în relație cu partenerul de cuplu? De ce se întâmplă asta și cum să o gestionezi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle