Cum să te comporți în relație când iubitul tău are un copil

Când iubitul tău are un copil, jocul se schimbă și capătă nuanțe aparte la care e necesar să te adaptezi.

Cum să te comporți în relație când iubitul tău are un copil

Iubitul tău are un copil. Dacă și tu ești mamă, cel mai probabil îți e mai ușor să înțelegi anumite aspecte relaționale care diferă de situația când niciunul nu sunteți părinți. Dacă totuși tu nu ai copii, este necesar să scoți la iveală cât mai mult latura ta de adult sănătos pentru a evita eventuale conflicte sau rivalități.

Fără gelozii sau lupte pentru putere

Da, în situația în care iubitul tău are un copil timpul lui liber va fi ceva mai limitat. Este normal să dorească să aibă activități singur cu fiul sau fiica sa, să plece împreună în vacanțe sau weekend-uri. Certurile legate de acest aspect nu vor avea alt rezultat în afară de erodarea relației dintre voi. Așadar e important să-ți asumi din start cum stau lucrurile și să meditezi profund la întregul context înainte de a oficializa legătura dintre voi. Și tu vei petrece timp cu micuțul, vei interacționa cu el și poate nu va fi foarte încântat că tata are o relație, dar nu cu mama sa. Evită să intri în lupta de putere cu copilul și nu uita că dintre voi doi, tu ești persoana matură și adultă.

Niciodată nu îi vorbi mama de rău

Indiferent de cum s-a încheiat relația dintre el și fosta parteneră, de cât de tensionată e situația acum. Dacă ea te-a atacat verbal pe tine, ori face greșeli vizibile cu copilul. Nu o critica sau jigni. În niciun caz în fața copilului, este mama lui și o iubește. Iar tu poți deveni instant dușmanul său. Dar nici în fața iubitului tău. Ea a fost parte din viața lui multă vreme, e mama copilului său, prin urmare când o lovești pe ea verbal, atacurile ricoșează și în iubitul tău. Care și el se simte criticat, devalorizat, din moment ce femeia respectivă cândva a fost importantă pentru el, chiar dacă acum nu mai e cazul de sentimente romantice.

Nu îi faci tu educație

Chiar dacă ești bine intenționată, acesta este un teren minat, pe care nu ar fi bine să intri. Ori în legătură cu care să discuți deschis limitele. Iubitul tău are un copil și e de părere că partea de educație și atragerea atenției se execută numai de către el și fosta soție? Sau e ok să îi oferi sugestii, dar numai lui, nu să le pui în practică direct cu copilul?

Nu încerca să îi cumperi afecțiunea

Copiii sunt foarte abili în a-ți exploata sensibilitățile și ați testa limitele. Cadourile scumpe și comportamentul rece se bat cap în cap. Iar copilul, inconștient, îți va intui intențiile: prietenie de fațadă. Ori că ești dispusă să faci orice ca el să te accepte. Iar de aici șantajul va fi cât se poate de creativ. Dacă tu chiar îți dorești să construiești o relație frumoasă cu copilul iubitului tău, fă asta în mod autentic. Fiind tu, fără artificii adiacente. Iar joaca, timpul de calitate petrecut împreună vor face minuni. Nu doar pentru cel mic, ci și pentru tine, căci vei scoate la joacă copilul tău interior.

Citește și:
Trucuri să menții pasiunea când aveți o relație la distanță

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle