Cum să faci o relație la distanță să funcționeze – 7 sfaturi ale experților

Dacă te afli într-o relație la distanță acum sau te-ai întrebat cum reușesc unele cupluri să treacă peste kilomentri care îi despart, nu ești singura! Conform topului Google, cea mai căutată întrebare legată de relații în 2017 a fost “cum să faci o relație la distanță să functioneze”.

Cum să faci o relație la distanță să funcționeze – 7 sfaturi ale experților

Unul dintre secretele unei relații de succes este păstrarea unor limite sănătoase de intimitate și apropiere. Unele cupluri folosesc apelurile video, mesajele vocale sau scrisorile convenționale în plic (romantic, nu-i așa?) pentru a compensa faptul că nu se pot află în același loc. Încercați să adăugați elemente noi și creative la variantele de comunicare pe care le aveți deja!

În cazul relațiilor la distanță, comunicarea și suportul emoțional capătă o importanță foarte mare, de vreme ce nu vă puteți exprima sprijinul printr-o îmbrățișare. Tocmai de aceea, venim în ajutorul tău cu o listă a celor mai bune sfaturi ale experților în relațiile de cuplu:

1. Aveți încredere în voi ca și cuplu

Ca orice alt lucru pe care vrei să îl realizezi în viață, cel mai important este să crezi în tine! Bineînțeles, poți să pornești cu stângul și să presupui din start că distanța o să strice tot, dar negativismul ăsta nu o să te ajute cu absolut nimic.

În primul rând, cei doi parteneri trebuie să aibă încredere că relația va funcționa. Alternativa acestui lucru e că relația să continue cu scepticism – un caz nefericit, dar foarte întâlnit în relațiile la distanță. Realitatea este una singură: dacă se pornește cu o lipsă totală de optimism, cele mai mici probleme de cuplu vor deveni motive de despărțire.

2. Faceți un plan de viitor

Dacă nu există niciun fel de lumină la capătul tunelului sau nicio promisiune că lucrurile nu vor sta mereu așa, este aproape imposibil să faceți o relație la distanță să funcționeze! Ambii parteneri trebuie să fie conștienți că evoluția cuplului este în cărți și că depărtarea e doar un inconvenient al momentului.

Cuplurile care au o relație la depărtare trebuie să își stabilească anumite țeluri și planuri de viitor pentru a-și demonstra viabilitatea. Planurile pot include orice, de la dorința de a vă muta împreună până la o logodnă. Fără astfel de obiective care au scopul de a marca evoluția unei relații, unul dintre voi sau ambii parteneri pot pierde încrederea în viitorul cuplului.

3. Scrieți-vă scrisori de dragoste

Chiar dacă numai gândul de a cumpăra timbre și de a sta la coadă la poștă pare dubios (cine mai folosește serviciile poștale în ziua de azi?!), un element important al succesului unei relații la distanță este păstrarea lucrurilor noi și interesante!

Cu toții suntem într-un contact electronic constant, dar acest lucru ne stimulează doar simțurile vizuale și auditive. Chiar dacă nu este posibil să fiți fizic împreună, să trimiți partenerului tău o scrisoare impregnată cu parfumul tău, îi va aminti de tine, așadar poate fi considerat un gest romantic.

Citește și:
Compromisuri pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

4. Asigurați-vă că oferiți feedback pozitiv de fiecare dată când este cazul

Partenerul tău nu se va sătura niciodată de pozitivismul tău. O astfel de hrană emoțională este baza relațiilor de succes! Asigură-te că furnizezi o doză mare de mesaje frumoase și planuri de viitor. Rămâi deschisă la nevoile partenerului tău de securitate, confirmând de câte ori nevoie profunzimea sentimentelor tale.

5. Comunicați, comunicați, comunicați

Studiile au arătat că persoanele aflate în relații la distanță comunică mult mai bine – de ce? Pentru că sunt nevoiți să comunice! Și nu doar prin intermediul limbajului trupului, expresii faciale și emoji, ci prin cuvinte!

Comunicarea trebuie să fie deopotrivă consistentă și inițiată în mod egal. Nu se poate ca doar unul dintre voi doi să vorbească. Comunicarea defectuoasă duce la un nivel ridicat al anxietății și chiar la îndoieli!

6. Plănuiți întâlniri video

Doar pentru că vă despart sute sau poate chiar mii de kilometri, asta nu înseamnă că nu puteți avea o întâlnire! Poate părea dubios la început să aveți o cină romantică via Skype sau FaceTime, dar o să vă obișnuiți pentru că e singurul tip de întâlnire pe care îl puteți avea până când vă veți reîntâlni fizic.

Stabiliți o dată și o oră așa cum ați face în mod normal pentru o întâlnire față în față. Îmbracă-te frumos, aranjează-te, aprinde lumânările, deschide o sticlă de vin sau șampanie și fă restul pregătirilor pe care le-ai face în mod normal pentru o cină romantică – doar că de data asta în loc să îl aștepți la tine, totul se va desfășura prin intermediul unui apel video.

7. Stabiliți un punct final

Similar cu a cunoaște, fără nicio urmă de îndoială, că relația voastră evoluează, tu și partenerul tău trebuie să aveți în minte un punct final. Chiar dacă relațiile la distanță funcționează, ele ar trebui să fie doar temporare.

Cuplurile trebuie să aibă un final în minte. Cu alte cuvinte, a te avânta într-o relație la distanță fără a avea un plan concret înseamnă ca nu există o rezolvare a situației. Relațiile de genul sunt și așa destul de complicate, lipsă unui plan duce la pierderea răbdării și încrederii și, din nou, micile neînțelegeri se vor transforma în despărțiri.

Citește și:
10 semne ca aveti o relatie imatura si e timpul pentru o schimbare in viata de cuplu

Așadar, pot funcționa relațiile la distanță? Absolut! Totul se rezumă la timpul și efortul pe care ești dispusă să le investești – că și în orice altă relație de altfel, doar că ar trebui să adaugi ceva mai mai multă răbdare și creativitate!

Text: Ruxandra Urziceanu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle