Consideri că ai dat greș în amor și ai ales prost? O schimbare de perspectivă care te va ajuta să schimbi eticheta de eșec

Eșec repetat în dragoste și alegeri care mai de care mai proaste? Cum să fii mai blândă cu tine și să schimbi viziunea asta care îți face rău.

Consideri că ai dat greș în amor și ai ales prost? O schimbare de perspectivă care te va ajuta să schimbi eticheta de eșec

Sunt momente când ești foarte critică cu tine și practic te desființezi. Îți zici că nu știi să faci alegeri potrivite în ceea ce privește bărbații, că toate relațiile tale au fost un eșec, că toate celelalte femei sunt mult mai deștepte și mai capabile decât tine. Doar ele sunt în relații, iar tu nu. Ele au istoric de mulți ani în cuplu, tu ai istoric de încercări nereușite. Tot acest dialog interior te rănește suplimentar și te împiedică să vezi realitatea. Cum să schimbi perspectiva și să te ancorezi într-o abordare mai blândă și constructivă.

Ți-ai rămas fidelă…

… principiilor și valorilor tale. Au fost momente când ai lăsat prea mult de la tine, în ideea de a evita conflicte și o eventuală critică din partea partenerului? Ai avut răbdare multă vreme, sperând la o schimbare în bine? Chiar dacă ai căzut în capcana capitulării și subjugării, în final nu ai făcut rabat de la ceea ce constituie baza moralității și viziunii tale despre lume, barometrul etic după care îți ghidezi existența. Iar când nevoile tale emoționale nu au fost împlinite nicicum, ai decis să pleci. Adică tu ai depus efort până când nu s-a mai putut, ceea ce ajută la a privi în urmă fără regrete.

Ai încercat iar și iar

Cu inima frântă, experiențe nu tocmai plăcute în urmă, tu ai fost curajoasă și te-ai deschis în fața iubirii, unei noi povești pe care ai privit-o cu speranță. E nevoie de mult curaj să îți înfrunți fricile, inclusiv teama de a nu fi din nou rănită, dezamăgită.

Ți-ai reconstruit viața

Ce s-a întâmplat după fiecare despărțire? Cum ai evoluat? Circula o glumă în social media că la două luni de la despărțire femeile deja au o diplomă nouă la Harvard, și-au cumpărat casă și și-au sculptat un trup de zeiță. Până la urmă viața nu înseamnă doar relația de cuplu, iar faptul că tu ți-ai urmat obiectivele și ai avut grijă de tine cum ar putea să reflecte un eșec?

Relația înseamnă doi

Nu ține doar de tine să faci o relație să meargă, să o repari, este o responsabilitate în doi. Căci o relație de cuplu înseamnă doi oameni cu contribuții egale. Nu îți asuma tu de una singură tot ceea ce s-a petrecut în interiorul relației tale, unde sunt foștii parteneri?!

Cum ai putea să cunoști persoana?

Uneori sunt câteva semnale de alarmă mai clare sau mai difuze, încă de la început. Dar comportamentul lui pozitiv te face să le ignori. Alteori chiar nu le vezi. Nu poți cunoaște un om, stabili dacă puteți funcționa sănătos împreună, până nu experimentezi relația la propriu cu el. Nu poți controla pe cine cunoști, dar poți controla cine rămâne în viața ta.

Citește și:
Gesturi de iubire în cuplu care sunt mai importante decât orice cadou impresionant

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle