Cele mai nereușite transformări ale actorilor pentru un rol în pelicule de succes

Iată 10 roluri în care actorii noștri preferați de la Hollywood ne-au dezamăgit prin transformările lor nereușite.

Cu toții realizăm că există o multitudine de factori care fac ca un film să fie reușit. Desigur că principalele sunt acțiunea, distribuția, echipa, regizorul, însă există și alte mici detalii care pot conta mult la final cum ar fi efectele speciale, garderoba, coafura și machiajul. Mai ales dacă ținem cont de faptul că ne aflăm într-o perioadă de progres technologic în care aproape orice este posibil în lumea filmului în termeni de grafică și realizare. Însă, asta nu înseamnă neapărat că aceste transformări sunt întotdeauna reușite. În general, procesul de îmbătrânire prin machiaj clasic sau prostetic poate fi destul de dificil, iar rezultatul poate fi exagerat.

Așadar, iată care sunt 10 actori care au suferit niște transformări radicale pentru roluri, dar care din păcate nu au fost prea apreciate de public.

Brad Pitt-The Curious Case of Benjamin Button (2008)

În filmul The Curious Case of Benjamin Button, Brad Pitt îl interpretează pe personajul principal, Benjamin, care suferă de o boală rară de dezvoltare inversă, acesta se naște bătrân și moare bebeluș, având o creștere și îmbătrânire anormală. Pentru acest rol, Brad Pitt a fost nevoit să folosească machiaj prostetic pentru a-și schimba aspectul fizic. Actorul a trebuit de multe ori să stea 5 ore pe scaunul de machiaj pentru a intra în pielea personajului. Deși de multe ori machiajul nu arată deloc natural, producția lui David Fincher este una plină de emoții și absolut superbă.

Leonardo DiCaprio- J.Edgar (2012)

Leonardo DiCaprio cu siguranță a reușit să intre în pielea agentului FBI J. Edgar Hoover, preluându-i faimoasele discursuri și înfățișarea de bărbat în vârstă. Pentru acest rol, DiCaprio a trebuit să poarte un machiaj prostetic care să-l îmbătrânească semnificativ, tampoane de corp din latex, o proteză pentru craniu, dinți falși și lentile de contact colorate. Din păcate, look-ul nu a fost unul așa de reușit, acesta arătând destul de încruntat și supărat de-a lungul filmului. Mai mult, au existat și câteva probleme pe platou între actor și regizorul Clint Eastwood care nu a vrut să refilmeze anumite scene la cererea lui DiCaprio.

Chris Evans- Avengers: Endgame (2019)

Apariția lui Chris Evans de la finalul filmului Avengers: Endgame cu siguranță putea fi mai reușită, acesta interpretând rolul lui Steve Rogers la bătrânețe. La început, Evans trebuia să poarte foarte mult machiaj care să-l îmbătrânească, însă până la urmă a păstrat doar peruca albă grizonată și o proteză pentru gât, iar toate efectele de îmbătrânire au fost făcute digital. Mulți dintre fani au comentat răutăcios în legătură cu apariția foarte ridată a actorului.

Tom Hardy- Capone (2020)

Tom Hardy joacă rolul celui mai notoriu mafiot din Chicago, Al Capone, în cea mai nouă versiune de la Hollywood. Acțiunea prezintă ultimii ani din viața lui Capone, după ce acesta a ieșit de la închisoare și încearcă să-și reia viața de dinainte. Modul în care Hardy joacă faimosul personaj din mafie este cu totul incredibil, însă machiajul nu l-a ajutat prea mult. Există întotdeauna un risc cu machiajul de îmbătrânire, ca acesta să nu fie natural și să arate foarte fals, iar aici a fost o exagerare la nivelul cicatricilor și a ochilor înroșiți.

Halle Berry – Cloud Atlas (2012)

Filmul Cloud Atlas este renumit pentru schimbările de apariție și de roluri ale actorilor din distribuție. Precum mai mulți dintre actori, Halle Berry interpretează 6 personaje, acestea având diferite etnii și venind din diferite perioade de timp. Unele personaje sunt mai reușite decât altele, filmul încercând să lege viețile din trecut, prezent și viitor ale unor generații. Rolurile lui Berry sunt interconectate, între ele și cu celelalte personaje, iar actrița a avut o prestație de succes. Însă, în ceea ce privește aspectul său fizic, departamentul de machiaj a cam dat greș. Aceasta joacă rolul unei femei albe la un moment dat și după interpreteazărolul unui bărbat asiatic bătrân, arătând foarte forțat și deloc natural.

Julianne Moore- The Hours (2002)

Julianne Moore joacă rolul lui Laura Brown în producția The Hours, aceasta interpretând două perioade de timp diferite din viața personajului, atât cea din trecut, în rolul de femeie casnică americancă, cât și cea din prezent, în care persoanjul a îmbătrânit. Pentru a reuși schimbarea de vârstă, actrița a trebuit să îndure ore în șir de machiaj, însă ridurile au fost puțin prea accentuate aratând fals, iar cadrele apropiate nu au fost nici ele de prea mare folos.

Marlon și Shawn Wayans- White Chicks (2004)

Frații Wayans au adus comedia White Chicks la un alt nivel, jucând rolul unor frați de culoare care se deghizează în surori caucaziene. Schimbarea de culoare, sex și look a personajelor a fost una dezastruoasă, având niște efecte foarte ieftine și total nereușite.

Angelina Jolie- Gone in 60 Seconds (2000)

Rolul Angelinei Jolie din thrillerul de acțiune Gone in 60 Seconds a fost unul destul de îndrăzneț. Actrița tocmai se căsătorise cu rebelul Billy Bob Thornton în perioada aceea. În legătură cu machiajul și coafura din producție, coafura cu intenție de șuvițe împletite de tip „dreads” a fost una foarte nereușită, aceasta având pur și simplu părul puțin răsucit și o grămadă de fixativ, iar părul arătând foarte murdar și neîngrijit.

Arnold Schwarzenegger- The Terminator (1984)

Bineînțeles că este vorba despre un clasic și un film mai vechi, însă nu putem trece cu vederea peste machiaj și anumite efecte speciale. Pentru rezultatul din The Terminator, 65 de oameni de la studio-ul Legacy Effects au lucrat la mii de piese din silicon și machiaj prostetic pentru realizarea schimbării de look a lui Schwarzenegger și a dublurilor sale din film.

John Travolta- Hairspray (2007)

Deși John Travolta s-a gândit bine înainte să accepte rolul din adaptarea musicalului Hairspray din 2007, acesta a acceptat provocarea și s-a transformat în personajul Edna Turnblad. Deoarece rolul Ednei a fost mereu jucat de un bărbat travestit, remake-ul a decis să păstreze aceast aspect și l-a ales pe Travolta.

Citește și:
Actorii a căror carieră a fost aproape ruinată de rolul dintr-un film

Text: Alexandra Dima
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle