Ce se întâmplă la nivel fizic și emoțional când te săruți cu partenerul tău de cuplu

Să te săruți te face mai sănătoasă, mai frumoasă și te ajută să ai o conexiune mai bună cu partenerul de cuplu. Mai în detaliu care sunt beneficiile sărutului.

Ce se întâmplă la nivel fizic și emoțional când te săruți cu partenerul tău de cuplu

Ești în cuplu, te săruți, iar pentru adulți asta pare ceva banal. Atât de banal încât unele persoane omit să o mai facă, sărutul devenind doar un semnal pentru preludiu și sex. Sărutul este folosit și ca modalitate de întâmpinare sau a-ți lua la revedere. Iar terapeuții de cuplu insistă să vă sărutați și să vă îmbrățișați zilnic, atât la venire cât și la plecarea de acasă. Beneficiile sărutului sunt multiple, iar această manifestare a afecțiunii are impact nu doar la nivel emoțional, ci, cât mai punctual, și la nivel fizic.

Imunitate ridicată

Știi deja că gura sau cavitatea bucală nu este nici pe departe cel mai steril loc. Te speli pe dinți, mergi regulat la stomatolog, folosești apă de gură, însă acolo există multiple bacterii. Iar când te săruți… ei bine, bacteriile tale cu ale lui se întâlnesc prin schimbul de salivă. Crezi că e o bombă atomică pentru sănătate? Nici pe departe! De fapt, sistemul imunitar este întărit și mai pregătit să lupte cu bolile.

Ten mai frumos și tânăr

Cunoști noțiunea de masaj facial, mai mult, există chiar și face yoga pentru a arăta cât mai tânără vreme îndelungată. Sărutul contribuie și el! Căci procesul în sine implică 29 de mușchi faciali care creează efectul unui masaj eficient, ce are ca rezultat riduri și linii fine mai reduse. Iar dacă dermatita, acneea, coșurile îți dau bătăi de cap, sărutul stimulează circulația sanguină ce are impact vindecător asupra problemelor tenului.

Un altfel de… antrenament

Ești pasionată de sport? Ții la siluetă și ești preocupată să îți menții greutatea? Ai un ceas inteligent cu care îți monitorizezi pulsul, efortul fizic, caloriile consumate? Ei bine, sărutul îți crește pulsul, iar corpul tău va înregistra asta ca pe un veritabil antrenament! 

Intimitate emoțională

Da, sărutul este o formă de intimitate fizică, iar când te săruți cu partenerul tău de cuplu aduci în ecuație și partea emoțională, ceea ce înseamnă că vă conectați și la nivel emoțional, nu doar carnal. Primești confirmarea că celălalt te vede atractivă, ceea ce face bine la stima de sine, primești atenție, iar dacă ești kinestezică traduci lipirea buzelor direct într-un semn de iubire, afecțiune. Iar creierul este și el impactat pozitiv de sărut secretând dopamină, oxitocină, serotonină. Adică ai și mai multă plăcere, mai mult atașament, iar circuitul din creier pentru recompensă este de asemenea activat de sărut. Ți se pare că tu și partenerul tău sunteți mereu în contra timp? Sărutați-vă cât se poate de des. Căci asta duce la o sincronizare a creierelor voastre care se va reflecta și într-o sincronizare emoțională și de ritm comun.

Citește și:
Dovezi că partenerul tău este un bărbat neimplicat în relația voastră, deși pare că între voi e ceva serios

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle