Cât va costa cea mai așteptată nuntă regală a anului

Prințul Harry și Meghan Markle vor avea o nuntă destul de extravagantă – doar vorbim despre un cuplu regal!

Cât va costa cea mai așteptată nuntă regală a anului

Fără îndoială, nunta Prințului Harry și a lui Meghan Markle este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului.

Știm cu toții cât de scumpă este organizarea unei nunți, cu tot ce ține de aceasta, însă dacă vorbim despre o nuntă regală, o nuntă care va fi televizată și care va fi urmărită de milioane de oameni din toată lumea, deja vorbim despre un cu totul alt nivel (și buget deopotrivă!).

Din fericire, avem o idee generală despre care vor fi costurile întregii nunți, datorită informațiilor care s-au „scurs' pe internet în ultimul timp dar și datorită site-ului britanic „Bride Book' care a făcut un estimat al bugetului atribuit pentru „nunta anului'.

Prințul Harry și Meghan Markle vor ține nu una ci două petreceri pe parcursul zilei: una va avea loc la prânz, la St Georges Hall și va găzdui 800 de oameni iar cealaltă va avea loc la Frogmore House seara și va găzdui 600 de oameni la o cină formală. Mai mult decât atât, pentru cei peste 2500 de oameni care vor fi prezenți pe domeniul Windsor, cu siguranță va exista încă un buget pentru ceai cald și câteva gustări.

În privința băuturilor, este cunoscut faptul că șampania Bollinger este preferata familiei regale. O sticlă din această celebră șampanie costă aproximativ 100 de euro. La costurile șampaniei se adaugă, bineînțeles, și vinul, cocktail-urile, dar și băuturile nonalcoolice pe care oaspeții le vor bea pe parcursul zilei. Catering-ul (mâncarea și băuturile), cu totul, se va ridica la suma de aproximativ 560.000 de euro.

Tortul mirilor va costa în jur de 57.000 de euro, iar toate decorațiunile și producția evenimentului în jur de 150.000 de euro.

Costurile pentru rochia de mireasă, costumul mirelui, rochiile domnișoarelor de onoare, machiajul și hairstyling-ul în ziua cea mare dar și costul florilor ajung la suma de 340.000 de euro.
Multe alte cheltuieli se adaugă la acestea, precum cele de închiriere ale locațiilor (400.000 euro), cele pentru fotografii și video (20.000 euro), muzica, verighete, entertaiment etc. Cu toate acestea, de departe cel mai mare cost îl are asigurarea securității în ziua nunții, cheltuiala care ajunge la fabuloasa sumă de 26 de milioane de euro.

În total, adunând toate aceste costuri și adăugând și un buget pentru situații neprevăzute, cheltuiala pentru „nunta anului' va ajunge la suma totală de 30 de milioane de euro.
Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători în data de 19 mai 2018.

Citeste si:
Am aflat unde își vor petrece Prințul Harry și Meghan Markle luna de miere

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle