Bune maniere pe care orice femeie trebuie să le aibă

Bunele maniere au fost și încă sunt detaliile care fac diferența în relațiile sociale de zi cu zi. Orice persoană care se respectă ar trebui să le folosească, cu atât mai mult o lady ca tine.

Bune maniere pe care orice femeie trebuie să le aibă

Fiind manierată, vei câștiga mult mai ușor aprecierea oamenilor din jurul tău, îți vei îmbunătăți relațiile și pornești cu dreptul în formarea unora noi. Iată câteva dintre cele mai simple și eficiente bune maniere pe care le poți aplica începând de azi:

1. Folosește pronumele de politețe

Indiferent de vârstă și statutul social al interlocutorului este indicat să te adresezi prin cuvinte care să denote respectul, însoțite de apelative precum „doamnă”, „domnișoară”, „domnule”. Deși poate ceilalți se vor simți stingheriți la auzul acestora, să știi că își vor forma o părere foarte bună despre tine. În timp, vei fi văzută că fața aceea drăguță și politicoasă pe care toți o respectă și care, mai ales, știe să ofere respect.

2. Spune mereu „te rog” și „mulțumesc”

Acest lucru probabil l-ai învățat de nenumărate ori pe parcursul vieții, încă de când ai început să vorbești. Totuși, dacă este să îți analizezi acțiunile din timpul unei zile, se întâmplă de multe ori să omiți sau să ignori aceste vorbe care pot fi semnificative pentru cei din jurul tău. Lipsa acestor cuvinte din conversațiile tale poate să îți creeze o imagine de ușor încrezută, pe care nimeni nu și-o dorește în preajmă. Așadar, ar trebui să nu uiți de aceste maniere pe care le-ai învățat încă de la grădiniță.

3. Ține ușa deschisă pentru ceilalți

Nu te speria, asta nu înseamnă că trebuie să îi deschizi tu ușa partenerului tău la o întâlnire. Mă refer aici la un gest simplu, de politețe, oferit oamenilor din jurul tău, pentru a le arăta că îi respecți și că vrei să îi ajuți. Este indicat mai ales atunci când ești gazdă unui eveniment, ori când vine cineva în vizită la tine, prin aceasta arătându-ți ospitalitatea față de invitați.

4. Zâmbește cât mai des

Se spune că zâmbetul este cel mai de preț accesoriu al unei femei. Așa o fi? Ei bine, cu siguranță e unul dintre cele mai apreciate. Sigur și ție îți place să vezi oameni zâmbind în jurul tău, așadar, dătu startul pentru a primi feedback. Zâmbește prietenilor, colegilor de la job, chiar și străinilor. În plus, e o bună modalitate de a apropia oamenii, de a îmbunătăți relațiile și de a te simți bine în pielea ta.

5. Așază-te ca o lady

Când spun asta cu siguranță te gândești la doamnele anilor ’20, ’30, acele ladies care erau impozante doar prin statura lor. Să știi că asta nu e old fashioned nici acum! Când ești în public stai cu picioarele, sau cel puțin cu gleznele, încrucișate. Cel mai bine este să îți menții o poziție ladylike, cu spatele drept și mâinile ușor lăsate pe lângă corp. Acest obicei te ajută să pari mai feminină, mai grațioasă și să ai o imagine impozantă.

6. Nu înjura

Trebuie să recunoaștem că toți am făcut asta cel puțin o dată, la nervi, sau când nu ne-a auzit nimeni. Ok, trebuie să îți verși frustrările cumva, într-un mod inofensiv, dar este foarte urât să faci asta în public. Nimeni nu vrea în jurul său o persoană care nu se își poate controla vorbele. Dacă persoanele dragi mai trec cu vederea asemenea scăpări, ai mare grijă cu exprimarea la serviciu. Un limbaj indecent al angajaților influențează imaginea companiei și poți avea probleme cu superiorii din această cauză.

Așadar, după cum poți observa, bunele maniere nu s-au demodat ba, din contra, acum sunt mai în vogă că niciodată. Alătură-te și tu acestui trend și fii o lady, atât la exterior, cât și prin comportamentul pe care îl afișezi în societate.

Citește și:
Cele mai frecvente motive pentru care oamenii mint

Foto: Arhivă Revistei Elle

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle