Adevărul despre relația dintre Marilyn Monroe și JFK nu este, de fapt, atât de fierbinte precum ne-am fi dorit

Este aproape imposibil să nu fi auzit măcar o dată despre presupusa aventură amoroasă dintre celebra Marilyn Monroe și John F. Kennedy, președintele Americii la acel moment.

Adevărul despre relația dintre Marilyn Monroe și JFK nu este, de fapt, atât de fierbinte precum ne-am fi dorit

Momentul din mai 1962 când Marilyn Monroe îi cântă, extrem de suav și de senzual, „La Mulți Ani” fostului președinte american, cu ocazia împlinirii a 45 de ani, este unul iconic. Și unul care a dat naștere la numeroase zvonuri, zvonuri care au persistat, despre o relație între Marilyn Monroe și JFK, zvonuri despre care încă se mai discută și azi.

Dar, pe cât de senzual este acel cântec, pe atât de neinteresante par a fi, în realitate, detaliile despre adevărata relație dintre cei doi.

Prima dată când Marilyn Monroe și JFK au fost surprinși împreună a fost în aprilie 1957, când amândoi au participat la The Paris Ball, eveniment care s-a desfășurat în Hotelul Waldorf-Astoria din New York. Marilyn a fost însoțită de soțul ei de atunci, Arthur Miller, în timp ce alături de JFK au stat soția lui, Jackie, și sora acesteia, Eunice Kennedy Shriver. Din nefericire pentru fotografi, dar și pentru publicul larg, cei doi nu au fost fotografiați împreună, însă acea întâlnire a marcat debutul zvonurilor despre o posibilă aventură între ei.

Surse apropiate actriței au povestit la acea vreme că prima întâlnire și prima discuție a celor doi a avut loc însă în 1961, la o petrecere organizată de actorul Peter Lawford, care era căsătorit cu sora lui Kennedy, Patricia, cu care Marilyn s-a împrietenit în timpul filmărilor la „Let’s Make Love”.

De-a lungul anilor au existat mai mulți autori, unii de notorietate, care au scris despre viața amoroasă și cariera lui Marilyn Monroe, documentându-se temeinic. Unul dintre ei este Donald Spoto care a scris, în 1993, cartea „Marilyn Monroe: The Biography”.

El susține că, „cel mai probabil, prima întâlnire sexuală între Marilyn Monroe și JFK a avut loc pe 24 martie 1962, în timpul unei petreceri organizate la casa din Palm Springs a lui Bing Crosby”. Varianta acestuia este susținută de Ralph Roberts, maseur și un bun prieten al actriței. Acesta a declarat că „Marilyn mi-a zis că acea noapte a fost singura dată când a avut o relație sexuală cu JFK. Am vorbit cu ea în acea seară și i-am auzit chiar și vocea lui Kennedy”.

În schimb, Donald Spoto a precizat că „niciun biograf serios nu poate să spună cu siguranță că a existat o aventură sexuală între Marilyn și Kennedy. Tot ce pot să vă zic cu siguranță este că actrița și fostul președinte american s-au întâlnit de patru ori între octombrie 1961 și august 1962″.

Regretata actriță Susan Strasberg, al cărei tată a fost profesorul de actorie a lui Marilyn, a scris în memoriile ei despre aventura dintre Marilyn Monroe și JFK. „Marilyn adora atmosfera de mister, dramele și secretele, însă Kennedy nu era genul de bărbat alături de care să își petreacă viața”.

Ce s-a întâmplat cu adevărat între Marilyn Monroe și JFK? Numai ei au știut. Singurul aspect care este însă cunoscut este faptul că există doar o fotografie cu cei doi, în care mai apare și Bobby Kennedy, în timp ce stăteau de vorbă la o petrecere organizată în casa producătorului Arthur Krim.

Marilyn Monroe și JFK

Marilyn Monroe și JFK

La mai puțin de trei luni de la realizarea acelei imagini, Marilyn a murit, lăsând în urmă numeroase zvonuri neconfirmate despre poveștile de dragoste și aventurile pe care le-a trăit. Însă, cel mai probabil, atât de mediatizata și discutata aventură cu JFK a fost doar atât.. o aventură … de o noapte.

Citește și:
Noi informații în cazul decesului subit al actriței Natalie Wood

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle